Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2022, 17:00
Čas čítania 5:15
Dominik Vetrák

Ako som vzal frajerku na prvú dovolenku do Egypta: balil mi ju sexuchtivý Abdul a náš 4* hotel mal úroveň ako motely na Domaši

REFRESHER EGYPT
Uložiť Uložené

Ako som kúpil dovolenku v Egypte pre seba a priateľku, len aby som to do konca života ľutoval.

Mám 26 rokov a prvú skutočnú dovolenku pri mori som odkladal každý rok od svojich osemnástich. Nakoniec som sa rozhodol, že moje žgrlošstvo musí konečne ustúpiť, a tak som pre seba a svoju priateľku kúpil 8-dňovú dovolenku v Egypte, konkrétne v Hurgade.

Odporúčané
Ako sme s frajerkou šli do parížskeho Disneylandu a oľutovali to po 15 minútach: stovka na vstupnom a pol dňa čakania v rade Ako sme s frajerkou šli do parížskeho Disneylandu a oľutovali to po 15 minútach: stovka na vstupnom a pol dňa čakania v rade 22. novembra 2022, 19:30

Dnes sa mi s tým spája veľa negatívnych spomienok, no doteraz nechápem, ako je možné, že som toho síce na svojej prvej dovolenke pri mori veľa zažil, no ani som sa poriadne neožral. Ako pre každého Slováka s dvoma prácami, aj pre mňa to bolo jedným z dovolenkových cieľov – naplno sa odviazať a za čo najmenej peňazí.

Nadšenie vystriedalo trpké vytriezvenie

Moje vzrušenie z prvej dovolenky vystriedali dve menšie facky. Dovolenka bola prekvapením pre priateľku, ktorá sa pri mojom oznámení destinácie tvárila horšie, ako keby som jej našťal do ponožiek.

Neskôr sa mi ospravedlnila a argumentovala tým, že prvé, čo jej napadlo, bolo, že nás tam zožerú žraloky. Nikdy však nezabudnem na výraz jej tváre v momente, keď sa mala tešiť z dovolenky zadarmo. 

Druhou mini fackou bolo zistenie, že 4* hotely v Egypte sú ekvivalentom motelov na Domaši. Kúpeľňu a celkové vybavenie izby zariaďovali asi v čase, keď sme my oslavovali pád komunizmu. Ľutujeme, že sme si to nepofotili, ale nemali sme absolútne žiadny záujem „chváliť“ sa niečím takým kamarátom. 

Izby neboli veľmi čisté a s odomykaním dverí nám musel prísť pomôcť zamestnanec hotela... a aj ten vyzeral, že nemá poňatia, čo vlastne robí. Samozrejme, prepitné si vypýtal aj za to. V Egypte totiž očakávajú prepitné za každú drobnosť. Je to pochopiteľné, keďže z normálnej výplaty na úrovni niekoľkých stoviek dolárov tu nevyžijú.

Priateľkine slová o natieraní krémom som zase raz podcenil

Egypt dovolenka
Zdroj: Dominik Vetrák

Nič nekupuj, ani len magnetky. Oserú ťa aj pri nich

Na uliciach to občas vyzerá ako teleshopping. Z každej strany ťa lanári niekto iný na čaj a príjemný pokec, z čoho sa vykľuje exkluzívna možnosť kúpiť „úžasný“ produkt. Priateľka tak kúpila nezmyselne predraženú šatku za 12 eur, za čo som ju právom pokarhal. 

Odporúčané
EGYPTOLOGIČKA Paulína: Som očarená tým, že už v starovekom svete existoval národ, ktorý nezatláčal ženy do úzadia (Rozhovor) EGYPTOLOGIČKA Paulína: Som očarená tým, že už v starovekom svete existoval národ, ktorý nezatláčal ženy do úzadia (Rozhovor) 10. augusta 2022, 9:30

O niekoľko dní neskôr som kúpil škaredú magnetku za 3 eurá, na čo mi len ukázala, že kúpila súpravu štyroch magnetiek za 2 eurá (áno, boli krajšie ako tá moja, ale s tým som sa jej doteraz nepriznal a nikdy som to nehodlal urobiť). Vysmiala ma aj bez slov.

Neohúrila nás ani strava. Výber bol ozaj bohatý, ale každý deň ten istý. Priateľka už posledné dva dni ani poriadne nejedla, pretože už bola otrávená z toho istého menu. Ja som sa tam však vypapkal na statočné prasiatko. Hanbiť na pláži som sa veľmi nemusel, keďže sme tam takmer vôbec neboli.

Egypt dovolenka
Zdroj: Dominik Vetrák

Teplota mora bola vzhľadom na október ešte ako-tak v poriadku, ale silný a studený vietor, ktorý tam fúkal nonstop osem dní, nám pobyt vo vode znepríjemnil. Neužili sme si ani bazén, keďže bol dva metre hlboký.

Naša prvá dovolenka snov dopadla viac-menej katastrofálne. S výnimkou prvého dňa som na každý ďalší naplánoval nejakú atrakciu, čo nás vyšlo na skoro 400 eur. Okrem 25-eurového výletu na veľmi pekný ostrov Orange Bay dodnes ľutujem každé jedno euro, ktoré sme za to zaplatili.

„Zákaz driftovať“ a sexuchtivý sprievodca pri mojej frajerke

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 126536 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa jazda na štvorkolkách zmenila na flirtovanie sprievodcu s mojou frajerkou.
  • Čo sexuchtivý sprievodca vypisuje mojej frajerke aj mesiace po dovolenke.
  • Ako sa náš slovenský kamarát takmer zabil pri šnorchlovaní v Egypte.
  • Prečo som sa za celú dovolenku nedokázal ani raz poriadne opiť.
  • V čom ma utvrdila táto dovolenka s mojou frajerkou.
Domov
Zdieľať
Diskusia