Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. novembra 2022, 19:30
Čas čítania 4:50
Dominik Vetrák

Ako sme s frajerkou šli do parížskeho Disneylandu a oľutovali to po 15 minútach: stovka na vstupnom a pol dňa čakania v rade

Ako sme s frajerkou šli do parížskeho Disneylandu a oľutovali to po 15 minútach: stovka na vstupnom a pol dňa čakania v rade
Zdroj: Pixabay
REFRESHER DISNEYLAND PARÍŽ ZÁBAVNÉ PARKY A KOLOTOČE
Uložiť Uložené

Aký je parížsky Disneyland? Oplatí sa tam ísť a minúť stovky eur alebo budeš poriadne sklamaný?

S priateľkou sme sa rozhodli, že našou prvou spoločnou dovolenkou bude poznávací zájazd v Paríži. Ako správni „sedláci“ z rodiska bývalého pána prezidenta Ivana Gašparoviča Poltára sme sa nedovtípili, čo presne taký poznávací zájazd zahŕňa a ako nás fyzicky zničí.

Pravdupovediac, keď sme sa v posledný deň výletu vybrali do parížskeho Disneylandu vo vyše 30-stupňových horúčavách, nemali sme chuť pozerať sa už ani sami na seba.  Počiatočnú únavu a nechuť však rýchlo vystriedala úľava pri pohľade na majestátny komplex, akým je parížsky Disneyland.

Odporúčané
10 celebrít a filmových hviezd, ktoré majú obyčajné zamestnania a môžu ťa obslúžiť aj v reštaurácii 10 celebrít a filmových hviezd, ktoré majú obyčajné zamestnania a môžu ťa obslúžiť aj v reštaurácii 26. novembra 2022, 14:30

Mimo Ameriky je to najväčší Disneyland na svete, ktorý pred pandémiou ročne navštívilo v priemere 9 až 10 miliónov ľudí. Určite sa medzi nimi našlo viac takých ako my, ktorí si mysleli že vstup do Disneylandu sa vzťahuje na oba parky prítomné na mieste – Park Disneyland a Walt Disney Studios Park. Chyba.

Zaplatíš stovku a aj tak ťa nepustia do obidvoch

Lístok nás na hlavu vyšiel takmer 100 eur, takže nás nemilo prekvapilo, že si musíme vybrať len jeden park, ktorý navštívime. Buď atrakcie, horské dráhy a čarovné miesta pripomínajúce filmy a rozprávky od Disneyho, alebo to budú samotné štúdiá. Tie by nám vraj poodhalili mágiu za vytváraním filmov a animákov od Disneyho.

Človek by si možno tipol, že ako dlhoročný filmový redaktor Refresheru som sa logicky vybral do štúdií. V to ráno som však nebol ochotný zájsť po vlastných ani na záchod, takže ma ďalšia „tour de Paríž“ absolútne nelákala.

Bolo mi jasné, že po cca 40 kilometroch nachodených v priebehu troch dní by bol návrh na ďalšiu „prechádzku“ nebezpečný. Priateľka tentoraz nemusela použiť ani jeden zo svojich veľavravných pohľadov. Bolo mi jasné, že sedavé atrakcie dnes budú v kurze. 

Po prechode cez brány parku sme ostali očarení veľkosťou jednotlivých atrakcií, obrovského zámku a nekonečných možností zábavy všade, kam oko dovidelo. Ešte pred nimi nás uvítala dlhá ulička pripomínajúca mestečko plné suvenírov, dobrôt a známych budov z filmov.

Odporúčané
Zobral som priateľku a švagra na najextrémnejšie kolotoče do poľskej Energylandie. Zo strachu nešli ani na jeden Zobral som priateľku a švagra na najextrémnejšie kolotoče do poľskej Energylandie. Zo strachu nešli ani na jeden 22. septembra 2023, 14:30

Podvedome sme to všetko odignorovali, keďže sa nám ako pravým Slovákom zdalo päť eur za babku veľa. A ako správni Slováci sme neskôr aj tak ochotne vysolili dvojnásobok za spražené hranolky.

Paríž Disneyland
Zdroj: Dominik Vetrák

Polhodinové čakanie v radoch je veru aj málo

Našou prvou zastávkou boli vláčiky, na ktoré sme čakali asi tri minúty. Naivne sme si mysleli, že to tak bude pri každej atrakcii.

Čoskoro sa však park zaplnil a na tretiu atrakciu sme už čakali dvadsať minút... A následne aj vyše pol hodiny. No doriti. A doriti naozaj nebolo to slovo, ktoré som si povedal. Jednou z najväčších lekcií bolo to, že na čakanie v radoch v Disneylande ťa nepripraví nikto.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 125469 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo sme si nepriplatili za VIP vstup a koľko takáto prémiová vstupenka stojí.
  • Či si viem predstaviť, že by som do Disneylandu vzal svoje deti.
  • Prečo ma ani zvratky v ústach z detstva neodradili od Star Wars horskej dráhy.
  • Ako sme po odchode z parku fajnovo zablúdili ako praví Slováci.
  • Ako som v Disneylande zistil, že je moja frajerka v posteli naozaj hlasná.
  • Či by som bol ochotný dať znovu 200 eur za dve vstupenky do Disneylandu.
Domov
Zdieľať
Diskusia