Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. novembra 2022, 10:14
Čas čítania 1:27
Denisa Šútorová

POTVRDENÉ: Alessandro Michele opúšťa módny dom Gucci. Dôvod prekvapí

MÓDA GUCCI LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDA MÓDA REFRESHER MÓDNE ZNAČKY MÓDNY PRIEMYSEL
Uložiť Uložené

Michelovi, ktorý na pozíciu kreatívneho riaditeľa Gucci nastúpil v roku 2015, sa na poslednom milánskom fashion weeku podarilo prepísať históriu módy. Na mólo poslal 68 párov jednovaječných dvojčiat prezentujúcich novú kolekciu.

Táto správa bola aktualizovaná.

Prezident Gucci Marco Bizzari v stredu večer potvrdil, že Alessandro Michele končí na poste kreatívneho riaditeľa, píše BOF. „Mal som šťastie, že som mohol stretnúť Alessandra na konci roku 2014 a mohli sme spolu začať cestu osemročnej spolupráce.“ 

Vyjadril sa aj François-Henri Pinault, prezident spoločnosti Kering, ktorý označil osem rokov spolupráce s Michelom za jedinečné obdobie a poďakoval dizajnérovi za to, že do značky vložil sám seba.

K odchodu sa vyjadril aj dizajnér, ktorý Gucci označil za svoj domov, náhradnú rodinu. „Spolu s nimi som si prial, sníval a predstavoval. Bez nich nič, čo som vytvoril, by nebolo skutočnosťou,“ dodáva.

Pôvodná správa:

Zahraničné médiá zaplavila správa, že luxusná módna značka Gucci chystá vo vedení výrazné zmeny. Z módneho domu má podľa všetkého odísť Alessandro Michele, ktorý od roku 2015 zastával pozíciu kreatívneho riaditeľa. Podľa webu WWD poskytol zdroj blízky značke Gucci informáciu, že kreatívny riaditeľ bol „vyzvaný na zmenu a viditeľný posun v dizajne“, čo nebol schopný splniť.

Odporúčané
TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky TOP 15 tričiek s krátkymi rukávmi na leto 2024. Trendy je minimalizmus aj výrazné grafiky 19. apríla 2024, 11:00

Ďalší zdroj uvádza, že predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Kering François-Henri Pinault plánuje aj podstatnú zmenu tempa módneho domu. Oficiálne stanovisko k tejto záležitosti má Gucci vydať dnes, zatiaľ však nereaguje na žiadosti o vyjadrenie.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by WWD (@wwd)

Michele, ktorý na pozícii kreatívneho riaditeľa začínal u Gucciho v roku 2015, bol nepochybne prínosom pre módny dom, ako aj pre svetový módny priemysel. Návrhár zmazal hranicu medzi dámskou a pánskou módou, vďaka čomu unisex odevy dominovali na prehliadkach Gucci od roku 2017 až dodnes.

V októbri tohto roku však značka oznámila, že od unisex štýlu prezentácie sa odkláňa. V budúcnosti by sa chcela sústrediť prevažne na pánsku módu.

Michelovi sa za roky fungovania v spoločnosti Gucci podarila aj spolupráca so značkou Balenciaga – Hacker Project a začiatkom tohto roka so športovou značkou Adidas.

Prehliadka jesenného milánskeho fashion weeku sa navždy zapísala do histórie, na prehliadkovom móle sa objavilo 68 párov jednovaječných dvojičiek prezentujúcich novú kolekciu.

Vedenie módneho domu Gucci predstavilo kolekciu na sezónu jar/leto 2023 originálnym spôsobom. Na prehliadkovom móle sa postupne vystriedalo 68 dvojčiat v luxusných modeloch spod rúk kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho a jeho tímu. (23. septembra 2022)
Vedenie módneho domu Gucci predstavilo kolekciu na sezónu jar/leto 2023 originálnym spôsobom. Na prehliadkovom móle sa postupne vystriedalo 68 dvojčiat v luxusných modeloch spod rúk kreatívneho riaditeľa Alessandra Micheleho a jeho tímu. (23. septembra 2022) Zdroj: Getty Images/Daniele Venturelli

Ak sa táto informácia potvrdí, nebude to prvá veľká zmena, ktorú spoločnosť Kering v posledných rokoch urobila pri svojich značkách. Len pred rokom sa jej cesty rozišli aj s Danielom Leem, ktorý bol kreatívnym riaditeľom značky Bottega Veneta, a nahradil ho Matthieu Blazy.

Domov
Zdieľať
Diskusia