Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. novembra 2022, 10:26
Čas čítania 0:42
Denisa Šútorová

Vynosené šľapky Steva Jobsa niekto kúpil za obrovskú sumu. Vytiahol ich manažér šéfa Applu z odpadkového koša

MÓDA
Uložiť Uložené

Model vydražený v aukcii mal z odpadkového koša náhodou zachrániť Mark Sheff, bývalý manažér pracujúci pre Steva Jobsa. K hmatateľnému modelu bola vytvorená aj autentická verzia použitých Birkenstockov v digitálnom svete NFT.

Šlapky Birkenstock delia svet na dva tábory. Buď ich miluješ, alebo nenávidíš. Do tej prvej kategórie patril aj spoluzakladateľ spoločnosti Apple Steve Jobs.

Práve jeho opotrebovaný pár Birkenstockov sa 13. novembra predal na aukcii Icons and Idols: Rock 'n' Roll Julien's Auctions v Kalifornii za neuveriteľných 218 000 dolárov. Ako uvádza CNN, ide tak o najvyššiu sumu v histórii zaplatenú za pár sandálov v tejto aukcii.

Šlapky boli súčasťou šatníka Steva Jobsa v 70. a 80. rokoch. Model vydražený v aukcii mal z odpadkového koša zachrániť Mark Sheff, bývalý manažér pracujúci pre Jobsa. K hmatateľnému modelu bola vytvorená aj autentická verzia použitých Birkenstockov v digitálnom svete NFT. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Julien's Auctions (@juliens_auctions)

Na verejnej aukcii Icons and Idols: Rock 'n' Roll Julien's Auctions boli tiež dostupné pamätné predmety, oblečenie, šperky a hudobné vybavenie Elvisa Presleyho, Kurta Cobaina a Johna Lennona.

V októbri minulého roka sa pár Nike Air Ships, ktorý mala na sebe basketbalová legenda Michael Jordan, predal za 1,47 milióna dolárov, čím v aukcii prekonal rekord najvyššej predajnej sumy za pár tenisiek.

Domov
Zdieľať
Diskusia