Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. novembra 2022, 7:12
Čas čítania 2:32
Daniel Mikolášik

Drake a 21 Savage vydali spoločný album. Zdissovali v ňom Kanyeho Westa a vysmiali Megan Thee Stallion

Drake a 21 Savage vydali spoločný album. Zdissovali v ňom Kanyeho Westa a vysmiali Megan Thee Stallion
Zdroj: Flickr/Dan Garcia/volně k užití
HUDBA 21 SAVAGE DRAKE NAJNOVŠIE ALBUMY RAP RAPOVÁ SCÉNA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Nový spoločný projekt Her Loss, v ktorom dissujú rapových kolegov a vysamplovali v ňom Daft Punk z roku 2000, má veľký potenciál ovládnuť hudobné rebríčky na najbližšie týždne.

Drake a 21 Savage vydali očakávaný spoločný album s názvom Her Loss. Projekt avizovali interpreti prostredníctvom videoklipu na skladbu Jimmy Cooks, ktorá uzatvárala posledný sólový album od Champagne Papiho z júna tohto roka. Poslucháči na ňom nájdu 16 skladieb.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa champagnepapi (@champagnepapi)

Pôvodne mal Her Loss dátum vydania naplánovaný na 28. októbra, no autori boli nútení odložiť ho kvôli ich producentovi Noahovi „40“ Shebibovi, ktorý sa nakazil koronavírusom, čo predĺžilo proces mixu a masteringu dosky.

Na albume majú na prekvapenie len jedného hosťa – Travisa Scotta. Zoznam autorov hudobných produkcií je však už o niečo širší. Okrem Shebiba sa o beaty na albume postarali zvučné mená ako Metro Boomin, Lil Yachty, Tay Keith, OZ či Boi-1da.

Zatiaľ najväčší úspech žnú skladby BackOutsideBoyz, Pussy & Millions či úvodná Rich Flex. Veľký potenciál má aj skladba Circo Loco, od ktorej očakávame podobné búranie hudobných hitparád a hype na sociálnych sieťach ako od minuloročnej skladby Way 2 Sexy z Drizzyho albumu Certified Lover Boy. Aj Circo Loco je totiž výsledkom vysamplovanej ikonickej skladby – v tomto prípade ide o One More Time od elektronického dua Daft Punk z roku 2000. 

Anketa:
Páči sa ti Her Loss?
Áno.
Nie.
Ešte som si ho nestihol vypočuť.
Áno.
49 %
Nie.
22 %
Ešte som si ho nestihol vypočuť.
30 %

Skrytý diss na Kanyeho?

V poradí deviata skladba z albumu okrem samplu Daft Punku zaujala aj tým, že sa stala predmetom mnohých diskusií. V nich sa fanúšikovia zhodujú, že Drake v jednom z veršov posiela Kanyemu Westovi skrytý diss a nazýva ho svojím „oppom“ (slangový výraz pre nepriateľa).

Linking with the opps, bi**h, I did that s**t for J Prince. Bi**h, I did it for the mob ties. – Drake (Circo Loco)

Vo voľnom preklade: „Spojil som sa s nepriateľmi, ku**a, urobil som to len pre J Princea.
Ku**a, urobil som to pre mafiánske väzby.“

Podľa všetkého tým Drake odkazuje na benefičný koncert pre niekdajšieho vodcu gangu Larryho Hoovera, ktorý 9. decembra 2021 v Los Angeles zorganizovali Kanye West a James Prince. Tajným hosťom, ktorý s Kanyem na jednom pódiu vystúpil, bol práve Drake.

Za zmienku však stojí aj fakt, že Drake vtedy plakal od dojatia počas Kanyeho koncertu. Po skončení šou ho objal, urobili si niekoľko spoločných fotiek a zakopali vojnovú sekeru.

Na skladbu Circo Loco z nového albumu medzičasom reagoval aj samotný Ye.

„Už toho bolo dosť. Tomuto mužovi som dal kvety niekoľkokrát. Radšej sa pozrime na to, kto sú v tejto hudobnej hre skutoční opps. Predstavte si všetkých raperov na tej istej strane a každého, kto si navzájom upratuje zmluvy. Je čas (božieho) kráľovstva. Milujem Drakea,“ napísal Kanye na sociálnej sieti Twitter.

Kanye west
Zdroj: Twitter (YE)

Aktualizácia: 5. novembra, 10:25

Drake na albume spochybňuje postrelenie Megan Thee Stallion

Kanye si síce zo skrytého dissu veľkú hlavu nerobí, Drake si však medzičasom stihol albumom pohnevať iné významné meno americkej rapovej scény – raperku Megan Thee Stallion. V rovnakej skladbe, v ktorej Drizzy posiela odkaz Kanyemu, rapuje aj o tom, že postrelenie Megan na hollywoodskej party bol výmysel.

This bitch lie 'bout gettin' shots, but she still a stallion. She don't even get the joke, but she still smilin'. – Drake (Circo Loco)

Spochybňuje tak incident z júla 2020, keď americkej raperke Megan Thee Stallion museli operovať nohu po tom, čo ju v Hollywood Hills niekto postrelil do nohy. Pôvodne nebolo jasné, čo presne sa stalo, nakoniec však priznala, že ju po hádke postrelil spevák a raper Tory Lanez. Ten obvinenie popiera a súdny proces tak stále nebol dotiahnutý do úspešného konca. Raper je však stále obvinený z dvoch bodov obžaloby.

Reakcia Megan po vydaní albumu Drakea a 21 Savagea na seba nenechala dlho čakať. „Odkedy je cool žartovať o postrelených ženách?“ pýta sa raperka na Twitteri a reaguje, že vie, že je populárna, ale raperi by si mali vo svojich veršoch prestať kvôli „cloutu“ (slangový výraz pre slávu a vplyv) vymýšľať konšpiračné teórie. Dodáva, nech si ľudia zapamätajú svojich obľúbených raperov, ktorí obhajujú „ne**a, ktorý postrelil ženu“, pretože pravda čoskoro vyjde najavo.

megan thee stallion
Zdroj: Twitter/@theestallion
Späť
Zdieľať
Diskusia