Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. októbra 2022, 20:06
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

George R. R. Martin dostal fanúšikov Game of Thrones do varu: Predposledná kniha série je dokončená na 75 percent

FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HOUSE OF THE DRAGON SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Spisovateľ píše poslednú knihu The Winds of Winter už viac ako desať rokov.

George R. R. Martin, autor kníh, ktoré poslúžili ako predloha pre seriál Game of Thrones, dal fanúšikom nádej, že predposlednú knihu série s názvom The Winds of Winter dopíše už čoskoro. „Záver? Musíte si počkať, kým tam prídem. Niektoré veci budú rovnaké. Mnohé nebudú,“ prognózuje v najnovšom rozhovore.

Spisovateľ sa objavil v populárnej talkšou moderátora Stephena Colberta, kde prezradil, že sa posunul do finálnej fázy písania. „Myslím si, že to bude veľmi dlhá kniha s viac ako 1 500 stranami, a mám pocit, že je z troch štvrtín hotová,“ povedal v talkšou.

Podľa spisovateľa už dopísal príbehy viacerých hlavných postáv, no zápletky potrebuje usporiadať tak, aby v závere dávali zmysel, a tak má pred dokončením nad čím rozmýšľať. Samotný Martin priznal, že písanie knihy mu trvá príliš dlho.

Moderátor Stephen Colbert si zo spisovateľa uťahoval, že The Winds of Winter píše už celých desať rokov, čo po rýchlom prepočte znamená, že dokončenie potrvá ešte ďalšie tri roky. 

Martin počas pandémie fanúšikov viackrát informoval, že izolácia mu prospela, pretože napísal množstvo nových kapitol knihy, ale nepodarilo sa mu ju dokončiť. Podľa spisovateľa bude záver knižnej série A Song of Ice & Fire „extrémne rozdielny“ oproti tomu, ako dopadol televízny seriál na obrazovkách HBO.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

„Nie všetky postavy, ktoré prežili do konca Game of Thrones, prežijú až do konca A Song of Ice & Fire, a nie všetky postavy, ktoré zomreli v Game of Thrones, zomrú aj v A Song of Ice & Fire. Niektoré zomrú, to určite. Možno väčšina z nich, ale rozhodne nie všetky. Samozrejme, budúci týždeň môžem zmeniť názor,“ zasmial sa Martin. 

Domov
Zdieľať
Diskusia