Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2022, 8:58
Čas čítania 0:57
Jakub Paulík

Finále House of the Dragon trhalo rekordy. Čo nás podľa tvorcov čaká v 2. sérii?

FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY HOUSE OF THE DRAGON SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

HBO sa s jeho novým fantasy hitom skutočne darí.

Pozor, posledný odstavec obsahuje spoilery z konca 1. série House of the Dragon.

Desiatu a zároveň poslednú časť úvodnej série House of the Dragon videlo prvý deň 9,3 miliónov divákov (našu recenziu nájdeš tu). Podľa údajov Warner Bros. Discovery ide o najsilnejšiu finálnu epizódu HBO od čias Game of Thrones, píše Variety. Záver ôsmej série Game of Thrones sledovalo v prvý deň pre porovnanie 19,8 miliónov divákov.

Tvorcovia už medzičasom potvrdili, že sa natáčanie druhej série úspešného seriálu začne v prvých mesiacoch budúceho roka. Podľa showrunnera a výkonného producenta Ryana Condala sa seriál v rámci oblastí rozrastie.

Anketa:
Čo vravíš na finále House of the Dragon?
Pecka!
Veľmi dobrá časť, ale mám výhrady.
Celkom okej.
Čakal/a som viac.
Slabé.
Pecka!
63 %
1008 Hlasov
Veľmi dobrá časť, ale mám výhrady.
19 %
300 Hlasov
Celkom okej.
9 %
139 Hlasov
Čakal/a som viac.
7 %
116 Hlasov
Slabé.
2 %
40 Hlasov

Môžeme teda očakávať niečo podobné (i keď v menšej miere) ako v Game of Thrones, kde sme až neskôr spoznali mnohé iné časti kontinentov Westeros aj Essos. Dej House of the Dragon sa však bude naďalej sústreďovať najmä na tri známe miesta – hlavné mesto King’s Landing, sídlo Targaryenovcov Dragonstone a sídlo Velaryonovcov Driftmark.

Condal sa taktiež vyjadril k brutálnej smrti zo záveru prvej série, keď Aemond na drakovi Vhagar zabil Lucerysa aj jeho draka. Showrunner tvrdí, že aj keď nie je Aemond nevinný, z jeho strany išlo skôr o hru a nemal v pláne Lucerysa zabiť.

Prečítaj si aj:

Domov
Zdieľať
Diskusia