Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2022 o 14:30
Čas čítania 8:53
Jakub Paulík

Targaryenovci: Jeden z kráľov usporiadal zábavu plnú sexu a alkoholu. Potom dal všetkých zabiť

Targaryenovci: Jeden z kráľov usporiadal zábavu plnú sexu a alkoholu. Potom dal všetkých zabiť
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY GAME OF THRONES HOUSE OF THE DRAGON
Uložiť Uložené

Šialení aj milovaní. Panovníci z rodu Targaryenovcov sa od seba často úplne odlišovali.

Od prvého kráľa z rodu Targaryenovcov po občiansku vojnu z House of The Dragon prešlo 129 rokov a príbehu Game of Thrones predchádzajú viac ako dve storočia panovania 17 kráľov z tohto rodu. Niektorých ľud miloval, iných nenávideli takmer všetci lordi aj poddaní. Tí najšialenejší králi neváhali vraždiť členov rodiny vrátane detí či nevinných obyvateľov.

Prečítaj si tiež článok o histórii obdobia pred vládou Targaryenovcov, keď Westeros obývali Deti lesa a neskôr vznikali prvé slávne rody ako Starkovci či Lannisterovci. Ak ťa zaujíma pôvod Targaryenovcov a drakov od starej Valýrie až po inváziu Aegona Dobyvateľa, klikni sem. Obsah venovaný príbehom z tohto populárneho sveta a ďalšie filmové a seriálové články vznikajú vďaka podpore členov klubu Refresher+.

Targaryen
Zdroj: HBO

Náboženskí fanatici a ich vzbura voči kráľovi

Po smrti prvého kráľa z rodu Targaryenovcov Aegona Dobyvateľa (samostatný článok o jeho vláde nájdeš tu) v roku 37 AC (after conquest – po dobytí Westerosu) na trón zasadol jeho syn Aenys I. Targaryen, ktorého Aegon splodil so sestrou Rhaenys. Počas krátkej päťročnej vlády došlo v ríši k viacerým rebéliám, ktoré sa však podarilo v priebehu pár rokov vyriešiť. Nie však zásluhou Aenysa považovaného za nerozhodného a slabého panovníka.

2. kráľ – Aenys I. Targaryen – vládol v rokoch 37 AC až 42 AC.

V roku 41 AC chcel kráľ vydať svoju najstaršiu dcéru Rhaenu za najstaršieho syna Aegona. To sa však nepozdávalo najvyššiemu septonovi, ktorý protestoval proti incestným vzťahom a poštval proti Aenysovi mnohých lordov aj obyčajný ľud.

Odporúčané
Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) Vladimír Furdík: Seriál House of the Dragon som nepozeral. Masku Night Kinga mi môžu hocikedy znova nalepiť na tvár (Rozhovor) 17. marca 2023 o 14:30

Septona Murmisona, ktorý dvojicu zosobášil, zavraždila povstalecká skupina náboženských extrémistov. Tí sa následne pokúsili neúspešne odstrániť aj kráľa Aenysa I. Panovník sa preto so svojou rodinou stiahol na Dračí kameň, kde mu jeho teta Visenya poradila, aby na nepriateľov uvalil „oheň a krv“. Aenys však nekonal a povstanie voči nemu silnelo. V tomto období zároveň vážne ochorel, a hoci mal iba 35 rokov, vyzeral údajne na 60.

Po smrti Aenysa I. Targaryena v roku 42 AC mal nárok na trón jeho syn Aegon. Visenya však chcela za kráľa svojho syna Maegora, ktorého splodila s Aegonom Dobyvateľom. Maegor nakoniec Aegona zabil na svojom drakovi Balerionovi. V bitke zomrel aj Aegonov drak Quicksilver. Po Smrti Aenysa I. Targaryena tak začal vládnuť Maegor I. Targaryen, prezývaný tiež Krutý, ktorý sa s povstaním vyrovnal brutálnym spôsobom a spálil septum. Na výprave za odporcami koruny si do hlavného mesta priniesol tisíce lebiek náboženských prisluhovačov. Mnohí z nich však boli údajne nevinní.

3. kráľ – Maegor I. Targaryen – vládol v rokoch 42 AC až 48 AC.
Maegor I. Targaryen.
Maegor I. Targaryen. Zdroj: HBO

Maegor bol jedným z najkrutejších panovníkov všetkých čias

Aj keď mal Maegor viacero manželiek, ani s jednou z nich sa mu nedarilo splodiť potomka. Keď mu kráľovná Alys Harroway porodila fyzicky deformované dieťa, Maegor dal takmer všetkých ľudí prítomných pri pôrode povraždiť. Dozvedel sa, že Alys údajne súložila s inými mužmi, aby kráľovi priviedla na svet vytúženého dediča.

Odporúčané
Žiadna čokoláda, hitom sú sexuálne pomôcky a drinky. Týchto 10 adventných kalendárov môže byť netradičným darčekom pre blízkych Žiadna čokoláda, hitom sú sexuálne pomôcky a drinky. Týchto 10 adventných kalendárov môže byť netradičným darčekom pre blízkych 16. novembra 2022 o 14:30

Maegor rozkázal, aby podozrivých milencov mučili, kým sa priznajú, a v hlavnom meste dal zabiť všetkých členov rodu Harrowayovcov vrátane svojej manželky a pobočníka kráľa Lucasa Harrowaya. Následne sa vydal z mesta na vražednú výpravu a postaral sa o to, aby nikto z Harrowayovcov neprežil

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Akí boli najkrutejší a najmilovanejší králi z rodu Targaryenovcov.
  • Prečo Maegor Krutý zabil svoju manželku a vyvraždil jej rod.
  • Ktorá dcéra kráľa sa živila ako prostitútka.
  • Ktorý kráľ sedel vo vlastných fekáliách a pre obezitu sa nedokázal takmer ani postaviť.
  • Kto usporiadal hostinu plnú sexu a alkoholu, no následne dal všetkých zabiť.
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123480 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia