Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Tento článok vznikol v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Y-games.
18. októbra 2022, 15:55
Čas čítania 1:50

Nitriansky Autosalón ovládli e-športy. Toto sú majstri Slovenska v hrách CS:GO, Brawl Stars a FIFA 23

Nitriansky Autosalón ovládli e-športy. Toto sú majstri Slovenska v hrách CS:GO, Brawl Stars a FIFA 23
Zdroj: Y-games
ŠPORT E-ŠPORTY ELEKTRONICKÉ ŠPORTY (E-ŠPORTY)
Uložiť Uložené

Niektorých návštevníkov nitrianskeho autosalónu spojenie dvoch podujatí príjemne prekvapilo.

Majstrovský víkend je za nami. Agrokomplex v Nitre ožil spojením dvoch mimoriadnych eventov. Po prvýkrát sme mali možnosť zažiť Dr.Max Majstrovstvá SR v elektronických športoch a Autosalón Autoshow Nitra dohromady. Tisíce fanúšikov automobilov a hier si tak mohli užiť 4 dni plné skvelého programu a úžasných výkonov počas herných turnajov.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

CS:GO, FIFA aj novinka Brawl Stars

V hale M5 fanúšikovia postupne spoznali nových majstrov Slovenska v hrách Fortuna CS:GO, Dr.Max FIFA 23 a 4ka Brawl Stars. Spoločne všetci hráči bojovali o celkový prizepool 21 250 €. Titul v hre CS:GO si vybojoval tím Dynamo Eclot, ktorý neprehral na turnaji ani jediný zápas. Po dvoch rokoch tak opäť obhájili 1. miesto na MSR a zosadili vo finále majstrov z roku 2021 – tím eSuba.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

V hre FIFA 23 sa najlepšie darilo dvojici hráčov z tímu Cryptova, ktorý vo finále napokon zdolal tím Zlaté ručičky v zložení Seron a Cristy. Hra Brawl Stars, ktorá bola na turnaji tohtoročnou novinkou, ukázala kvality mladých hráčov z Česka aj zo Slovenska. Najvyššiu priečku v turnaji si vybojovala trojica z tímu GLORE, ktorá úspešne zdolala vo finále chalanov z tímu Sampi.Tipsport. Kompletný zoznam výsledkov turnaja nájdeš na konci článku.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Úspešný stream

Livestream zápasov sledovali nielen povzbudzujúci diváci v Agrokomplexe, ale aj desiatky až stovky tisíc divákov cez streamovaciu službu Twitch. Herné turnaje tento rok prilákali rekordný počet divákov, ktorí už od stredy sledovali jednotlivé fázy turnaja a fanúšikovali svojim obľúbeným tímom.

Pozri si, ako to vyzeralo na MSR a Autosalóne v priebehu podujatia:

Dr.Max MSR okrem herných výkonov priniesli sprievodný program a atrakcie, ktoré si mohli užiť návštevníci spojeného podujatia v Agrokomplexe. Vyskúšali si napríklad skvelé konzoly Nintendo, zabavili sa v Laser Aréne alebo na miniturnajoch v stánkoch partnerov. Mohli sa taktiež zapojiť do rozličných súťaží, a to napríklad o X-Box Series S v stánku Datacomp. Samozrejme, nezabudlo sa ani na chutné jedlo. V Street Food Days zóne našli návštevníci jedlá rozličných druhov.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Premiéra MSR počas Autosalónu Autoshow sa teda podľa organizátorov rozhodne vydarila. Nitra spoznala bližšie svet e-športov a e-športoví fanúšikovia sa mohli potešiť prehliadkou nových automobilov. Po 2 rokoch v online verziách sme sa konečne mohli aj osobne pozrieť na herný turnaj, ktorý sa opäť posunul na novú úroveň.

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games
MSR 22 priniesli generálni partneri Dr.Max4ka a hlavní partneri Fortuna, Legion by Lenovo, Imagewell, Pringles a Qorpo, ktoré prichádza s novou slovenskou hrou Citizen Conflict.

Majstrovstvá SR v elektronických športoch 2022 ti prináša Yvents, s. r. o., organizátor populárnych e-športových festivalov Y-Games a herných líg Y-Games PRO Series, a Slovenská a česká stredoškolská e-športová liga.  

Y-games, MSR, e-športy
Zdroj: Y-games

Kompletné výsledky turnajov

FORTUNA CS:GO

  1. miesto – Dynamo Eclot
  2. miesto – eSuba
  3. miesto – Entropiq Prague
  4. miesto – Cryptova

Dr.Max FIFA 23

  1. miesto – Cryptova
  2. miesto – Zlaté ručičky
  3. miesto – FC Viktoria Plzeň eSport
  4. miesto – ViOnxCfk

4ka Brawl Stars

  1. miesto – GLORE
  2. miesto – Sampi.Tipsport
  3. miesto – Imperishable Clan
  4. miesto – Inside Games
Domov
Zdieľať
Diskusia