Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
17. októbra 2022, 13:30
Čas čítania 3:47
Richard Balog

Čo si obliecť v priebehu zimných mesiacov? Týchto 6 štýlov kabátov stojí za pozornosť

Čo si obliecť v priebehu zimných mesiacov? Týchto 6 štýlov kabátov stojí za pozornosť
Zdroj: Jeremy Moeller/Getty Images
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Vo výbere sú elegantné kožené varianty, klasické trenčkoty v neutrálnych farebných tónoch, ale tiež komfortné páperové kabáty, v ktorých zvládneš aj teploty pod bodom mrazu.

Kvalitný kabát predstavuje vrstvu oblečenia, ktorá by mala byť na prvom mieste v tvojom šatníku, a to obzvlášť v nadchádzajúcom období. Výber správneho modelu by si nemal/-a podceňovať, keďže dokáže zázraky aj v rámci jednoduchých kombinácií. V prípade, že nevieš, po akom type siahnuť, čítaj ďalej. 

Vybrali sme šesť horúcich trendov kabátov, vďaka ktorým zistíš, aký štýl najlepšie zakomponuješ do svojich outfitov v priebehu tohtoročnej zimy. V zozname sú elegantné kožené varianty, klasické trenčkoty v neutrálnych farebných tónoch, výrazné vlnené kabáty, ale tiež páperové kabáty v dĺžke pod zadok, v ktorých zvládneš teploty pod bodom mrazu.  

Odporúčané
Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy 7. októbra 2022, 13:30

Elegantná koža 

Bella Hadid, Kendall Jenner, Zendaya aj Kim Kardashian. Všetky tieto ženy ukázali, že kožené kabáty sú atraktívnou voľbou, ktorá dodá tvojim outfitom eleganciu a sexepíl. Inšpiráciu našli vo filmovej trilógii The Matrix, kde tento štýl preslávili postavy Trinity a Neo. 

Street Style
Zdroj: Christian Vierig/Getty Images

Posledné kolekcie od módnych domov Balenciaga, Acne Studios, Prada, Bottega Veneta či Ralph Lauren boli plné inšpirácie – od modelov v temnom gotickom štýle cez čierne varianty s vysokým leskom až po extravagantné modely vo výrazných farbách. 

Koža patrí medzi najtrvácnejšie materiály a pri adekvátnej starostlivosti ti v šatníku vydrží mnoho rokov, pričom stále bude vyzerať rovnako skvelo a elegantne. Záleží len na tvojom vkuse a na tom, koľko eur si ochotný/-á minúť za kus, ktorý môžeš vytiahnuť každú zimu. Ako vidíš, kožený kabát ľahko skombinuješ na množstvo spôsobov.

REFRESHER tipy

COS Oversized Leather Coat  650 €

COS
Zdroj: COS

Axel Arigato Globe Leather Coat

Axel Arigato
Zdroj: Axel Arigato

Acne Studios Oversized Hooded Leather Coat

Acne Studios
Zdroj: NET-A-PORTER

  Klasické trenčkoty v neutrálnych farebných tónoch 

Trenčkot je nadčasová módna klasika, ktorú sme ignorovali dlhé roky a túto chybu sme napravili až v priebehu minulého roka vďaka Kanyemu Westovi na stránkach magazínu GQ a škandinávskym blogerkám. 

Street Style
Zdroj: Claudio Lavenia/Getty Images

Kabát v neutrálnych farebných tónoch, ktorý preslávila najmä britská značka Burberry, je skvelou voľbou do premenlivého počasia pre mužov aj pre ženy. Na sezónu jeseň/zima 2022 sú v kurze okrem klasických bavlnených, popelínových či gabardénových variantov aj kúsky z lesklej kože. Ak preferuješ eleganciu pred športovým vzhľadom, nemáš nad čím rozmýšľať. 

V tomto prípade odporúčame pred online výberom najprv navštíviť kamenné obchody a vyskúšať si niekoľko modelov. Nie každý strih totiž môže sedieť podľa predstáv, čo máme vyskúšane na vlastnej koži. Nižšie nájdeš tipy na zaujímavé vyhotovenia v rôznych cenách.

REFRESHER tipy

Arket Linen Cotton Trench Coat  199 €

Arket
Zdroj: Arket

Nili Lotan Double-Breasted Cotton-Canvas Trench Coat

Nili Lotan
Zdroj: MR PORTER

THE ROW Leather Trench Coat 

THE ROW
Zdroj: NET-A-PORTER

Saint Laurent Gabardine Trench Coat

Saint Laurent
Zdroj: MR PORTER

  Komfortné páperové kabáty pod zadok

Trend zimných páperových kabátov nebol nikdy taký aktuálny ako túto sezónu. Desiatky modelov boli základom vrchných vrstiev medzi kolekciami renomovaných módnych značiek – napríklad Max Mara, Moncler či Holzweiler, a tento štýl uvidíš aj na mnohých známych tvárach na sociálnych sieťach. Ide o prirodzený vývoj toho, čo nosili Kim Kardashian, Rihanna alebo Hailey Bieber minulý rok. 

Street Style
Zdroj: Hanna Lassen/Getty Images

Kabáty s výplňou z kačacieho alebo z husacieho peria sú prirodzenou voľbou pre ľudí, ktorí majú radi maximálne pohodlie, a pre tých, ktorí sa ťažko lúčia s perinou v mrazivých ránach. 

Zozbierali sme najzaujímavejšie vyhotovenia na tohtoročnú zimu v rôznych farbách, strihoch, materiáloch aj cenových kategóriách. Stačí, ak nájdeš svojho favorita – my sme ho našli v podobe dlhej verzie od značky Arket s cenou 190 eur. 

REFRESHER tipy

Arket Mid-Lenght Down Coat  190 €

Arket
Zdroj: Arket

Massimo Dutti Long Quilted Jacket  199 €

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Arket Waisted Down Jacket  229 €

Arket
Zdroj: Arket

Axel Arigato Nebraska Down Coat 

Axel Arigato
Zdroj: Axel Arigato

 Vlnené modely vo výrazných farbách

Vlnený kabát je nadčasovou klasikou podobne ako trenčkot, a nepochybujeme, že v zbierke vlastníš aspoň jeden kus v neutrálnych tónoch. Tohtoročná zima je však v znamení výrazných farieb, ktoré rozjasnia každé počasie, a nestratíš sa s nimi v žiadnom dave. 

Street Style
Zdroj: Edward Berthelot/Getty Images

Návrhári v službách módnych domov predstavili vo svojich nových kolekciách desiatky skvelých kusov s puncom luxusu, ktoré pozdvihnú každý outfit. Priamoúmerné tomu sú však už tradične aj ceny, pohybujú sa rádovo v tisícoch eur. 

Nemusíš vlastniť kúsok v hodnote jazdeného auta, aby si docielil/-a luxusný efekt vo výslednej kombinácii. Stačí, ak skontroluješ aktuálnu ponuku v online obchodoch značiek, ako sú napríklad Massimo Dutti, Mango alebo Arket.

REFRESHER tipy 

Mango Double-Breasted Wool Coat  239,99 €

Mango
Zdroj: Mango

Massimo Dutti Long Wool Coat  299 €

Massimo Dutti
Zdroj: Massimo Dutti

Bouguessa Brushed Wool-Blend Coat 

Bouguessa
Zdroj: NET-A-PORTER

 Technické materiály

Obdobie sychravého a chladného počasia je tu, čo znamená ideálny čas na nákup vrchných vrstiev, v ktorých zvládneš akékoľvek podmienky vrátane mrazov. Kabáty z technických materiálov sú zaujímavou voľbou, pri ktorých výbere môžeš experimentovať a skúmať nové možnosti. 

Street Style
Zdroj: Jeremy Moeller/Getty Images

Módny priemysel postupne tlačí okrem estetickej stránky aj na funkčnosť – a práve v tomto bode smerujú na scénu odolné kabáty z materiálov, ako sú Gore-Tex®, Event, Schoeller či Stotz Etaproof®. Modely vyrobené zo spomínaných tkanín síce stoja rádovo stovky eur, ale pri dobrom zaobchádzaní a údržbe s tebou vydržia pokojne aj päť – desať sezón. 

Experimentuj a nesiahaj len po základných čiernych, modrých alebo olivovozelených variantoch. Vyskúšaj asymetrické strihy s množstvom otvorov, výrazné farby či vzory. 

REFRESHER tipy

Herno Laminar Hooded Down Gore-Tex® Coat

Herno Laminar
Zdroj: MR PORTER

Stone Island Recycled Hooded Down Gore-Tex® Jacket  

Stone Island
Zdroj: MR PORTER

Bottega Veneta Oversized Hooded Twill Parka

Bottega Veneta
Zdroj: NET-A-PORTER

 Čierna klasika

Ak preferuješ minimalizmus a hľadáš univerzálny kabát, ktorý ľahko skombinuješ s čímkoľvek zo svojho šatníka, čierna vlnená klasika je ako stvorená pre teba. Ide o voľbu, ktorú neoľutuješ ani v prípade, ak minieš viac eur, ako zvykneš obvykle. 

Street Style
Zdroj: Jeremy Moeller/Getty Images

Jednoduché čierne kabáty sú skvelým základom zimného šatníka, a to aj vďaka tomu, že ponúkajú niečo výnimočné v jemných detailoch. Pri absencii žiarivých a odvážnych farieb môže tento druh klasického vrchného oblečenia ponúknuť odborné krajčírske spracovanie, ale aj vražedné siluety.

Nič nie je viac nadčasové ako dobre padnúci čierny kabát. Vyhľadaj priliehavé siluety, aby si vyzeral/-a mimoriadne sofistikovane, alebo skús nadrozmerný kúsok, pod ktorý schováš niekoľko hrejivých vrstiev.

REFRESHER tipy

Mango Fitted Wool Coat  199,99 €

Mango
Zdroj: Mango

COS Single-Breasted Wool-Blend Coat  225 €

COS
Zdroj: COS

Loulou Studio Oversized Double-Breasted Wool & Cashmere Coat

Loulou Studio
Zdroj: NET-A-PORTER

 AMI Paris Boiled Virgin Wool Coat

AMI Paris
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
Hlavná sezóna mikín a svetrov je tu. Doplň svoj šatník o kúsky, ktoré budeš milovať  Hlavná sezóna mikín a svetrov je tu. Doplň svoj šatník o kúsky, ktoré budeš milovať 29. septembra 2022, 10:30
Domov
Zdieľať
Diskusia