Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je sponzorovaný obsah spoločnosti Zalando.
18. októbra 2022, 11:00
Čas čítania 3:13
Sponzorovaný obsah

Zaboduješ korzetom, koženým trenčkotom aj kabelkou s uleteným vzorom. Toto je 9 trendov, ktoré ovládli tohtoročnú jeseň

Zaboduješ korzetom, koženým trenčkotom aj kabelkou s uleteným vzorom. Toto je 9 trendov, ktoré ovládli tohtoročnú jeseň
Zdroj: Zalando
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Trendy jesene 2022 vychádzajú z prelomu tisícročí či z nestarnúcej klasiky, ktorá neprestáva byť v kurze už niekoľko dekád.

Móda sa síce často mení, ale zároveň sa pravidelne opakuje. Dôkazom toho sú aj trendy jesene 2022, ktoré vychádzajú z toho, čo už všetci poznáme. Napríklad koža neprestáva byť v kurze už niekoľko dekád a saká s mužne pôsobiacimi širokými ramenami nám pripomínajú tie, ktoré pred niekoľkými rokmi nosili naše mamy. Je zrejmé, že svetoví návrhári, ktorí určujú, čo sa bude nosiť od New Yorku až po Paríž, opäť oprášili viaceré prvky, ktoré fungovali v minulosti. 


No aj keď nás aktuálne trendy môžu nasmerovať a inšpirovať, svoj štýl by si mal vybudovať každý sám. „Módny okamih začína vami,“ odkázalo Zalando všetkým milovníkom módy. Tvoj osobný štýl si teda môžeš vyskladať podľa seba a nemusíš sa riadiť tým, čo je aktuálne na mólach. Ak potrebuješ pomôcť, pripravili sme pre teba prehľad jesenných trendov. Avšak ak si veríš, nájdi si kúsky, ktoré zapadajú do tvojho štýlu v širokej, ale stále kvalitnej ponuke na Zalando.sk.

zaži svoj módny okamih

Odvážne a žiarivo

Ak si s príchodom septembra automaticky odložil všetko farebné oblečenie a začal si dookola striedať sivé, béžové a čierne svetre, nie si veľmi trendy. Podľa portálu WHO WHAT WEAR sú totiž túto jeseň v móde všetky farby dúhy. Skús teda zažiariť v odtieňoch citrusov, v azúrovomodrej, ostrej zelenej alebo vo výraznej magente. Uvidíš, že odvážna voľba farby, ktorú bežne nenosíš, bude iskrivým prínosom do tvojho šatníka.

Zalando, móda
Zdroj: Zalando

Až po zem 

Kým počas jari a leta dominovali ultrakrátke minisukne, na túto jeseň platí pravidlo „čím dlhšie, tým lepšie“. Neplatí to len o maxisukniach a šatách až po zem. Počas tejto jesene trafíš do čierneho aj dlhým oversized trenčkotom či vzdušnými nohavicami, ktoré ti zakryjú topánky. Napríklad týmito od značky Philosophy di Lorenzo Serafini, ktoré vidíš na fotke nižšie, splníš nielen trend maxi dĺžky, ale aj trend žiarivých farieb. 

nohavice, Zalando
Zdroj: Zalando

Zvýrazni svoj pás

Našťastie, dnes už ženy nemusia trpieť v pevne zošnurovaných korzetoch, aby dosiahli nezdravo úzky pás. V súčasnosti si môžu užívať čisto estetickú funkciu korzetov, z ktorých sa stávajú stále populárnejšie doplnky. Dokážu totiž sofistikovane zdokonaliť siluetu tela a ozvláštniť aj jednoduchý outfit, ktorý nosíš už roky. Ak chceš pôsobiť žensky, zvodne a atraktívne, s korzetom ti pribudne sebavedomie aj sexepíl. 

chcem korzet
Zalando
Zdroj: Zalando

Ako do opery 

Podľa magazínu Glamour sú rukavice kľúčovým doplnkom sezóny jeseň/zima 2022. Pozdvihnú tvoj look na inú úroveň, a to najmä ak budú extra dlhé. Ideálne také ako do opery, až nad lakte. Môžu byť kožené, farebné, saténové, ale aj s hadím vzorom od značky Maison Margiela, ktoré nájdeš na Zalando.sk.

Nadrozmerné ramená 

Ak si prehodíš oversized sako s vypchávkami cez šaty alebo ho skombinuješ so saténovou sukňou, budeš zaručene trendy. Vogue uvádza, že mužsky pôsobiace maxi saká so širokými ramenami skombinované so ženskými prvkami sú veľmi dobre fungujúcou kombináciou tejto jesene. 

Zalando, móda
Zdroj: Zalando

Nesmrteľná koža 

Kožené bundy sú zrejme večnou klasikou, ktorou nič nepokazia ani muži, ani ženy. Táto jeseň, samozrejme, nie je výnimkou. Máš rád kožené kúsky? Počas tejto sezóny budeš in, ak si ich dáš na seba viac a budeš ich kombinovať podľa svojho vkusu. K motorkárskej bunde môžeš napríklad pridať kožené nohavice alebo ju skús vymeniť za trenčkot či košeľu z tohto materiálu. Na Zalando však nájdeš aj kožené sukne, saká či celé komplety v rôznych farbách a kreatívnych prevedeniach. 

Zalando
Zdroj: Zalando

Neboj sa ísť do väčších čísel 

Túto jeseň môžeš pokojne siahnuť po kúskoch vo veľkostiach, ktoré bežne nenosíš. Oversized je totiž stále in. V pohode si teda obleč bundu, do ktorej by si sa zmestil dvakrát, alebo mikinu z otcovej skrine. Portál WHO WHAT WEAR viní zo vzniku tohto trendu Billie Eilish. Možno však za to môže túžba cítiť sa v oblečení pohodlne a maximálne uvoľnene.

Zalando, móda
Zdroj: Zalando

Ukáž guráž kabelkou

Ak si radšej obliekaš jednoduchšie outfity v neutrálnych tónoch, avšak občas máš chuť na módny experiment, ideálnou voľbou pre teba bude výrazná kabelka. Je jedno, či si vyberieš hravú farbu, uletený vzor, masívnu pracku alebo netradičný materiál, pretože každá kabelka, ktorá na seba strhne pohľady všetkých okoloidúcich, je momentálne v kurze. Skúsiť môžeš rôznorodé fľaky, bodky, kvety, geometrické vzory, ale aj kožušinové či menčestrové tašky s asymetrickým tvarom.

Zalando, kabelky
Zdroj: Zalando

V teple a trendy 

Pletené svetre, vesty, kardigány, šaty či co-ord sety v háčkovanom, štrikovanom, vo vlnenom aj v kašmírovom prevedení sú jesenným trendom pre každého, kto chce zostať v teple. Pleteniny ponúkajú široké možnosti dámskej aj pánskej móde a rozhodne nelimitujú nikoho. Je to trend pre každého. Pre tých, ktorí milujú vzory, farby aj ich vzájomné kombinácie, aj pre štýlových minimalistov, ktorí vyznávajú jednoduchú sofistikovanosť. 

Zalando
Zdroj: Zalando

Ak ťa predsa len nezaujal ani jeden z týchto trendov, vytvor si svoj vlastný módny okamih, tak ako radí Zalando. Za pokus však stojí prispôsobiť si tieto jesenné trendy tak, aby ladili s tvojím štýlom a tým, čo chceš svojím oblečením vyjadriť. Niektoré z nich predsa nediktujú presné modely, len ťa usmerňujú vo farbách či v materiáloch. Tak čo, ktorému z nich dáš túto jeseň šancu? 

široká ponuka módy na Zalando
Anketa:
Do svojho jesenného šatníka skúsim zakomponovať:
žiarivé farby
oblečenie v maxi dĺžke
korzety
dlhé rukavice
saká so širokými ramenami
kožené oblečenie
oversized kúsky
nápadité kabelky
pletené kúsky
Hlasovať
žiarivé farby
8 %
20 Hlasov
oblečenie v maxi dĺžke
11 %
28 Hlasov
korzety
9 %
23 Hlasov
dlhé rukavice
5 %
12 Hlasov
saká so širokými ramenami
7 %
16 Hlasov
kožené oblečenie
15 %
37 Hlasov
oversized kúsky
14 %
35 Hlasov
nápadité kabelky
10 %
24 Hlasov
pletené kúsky
20 %
49 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia