Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah vznikol v spolupráci so spoločnosťou Footshop. Článok bol vytvorený redaktorom, ale ide o špecifickú formu partnerstva.
7. októbra 2022 o 13:30
Čas čítania 5:06
Richard Balog

Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy

Priprav sa na mínusové teploty v predstihu. Vybrali sme najlepšie zimné bundy pre mužov aj pre ženy
Zdroj: Footshop
MÓDA FOOTSHOP
Uložiť Uložené

Vybrali sme kúsky, vďaka ktorým budeš v suchu aj v teple počas celej zimy.

Kvalitná vrchná vrstva je základným stavebným kameňom všetkých zimných outfitov, a v prípade, že si rád/rada pripravený/-á v predstihu, pozorne čítaj ďalej. 

Vybrali sme 15 variantov zimných búnd pre mužov aj pre ženy, vďaka ktorým sa ľahko zorientuješ v tom, aký štýl ideálne zakomponuješ do svojich outfitov v priebehu najbližších mesiacov. Nezabudni, že kvalitný kúsok môže byť súčasťou tvojho šatníka niekoľko sezón, čomu zodpovedajú ceny za vybrané vyhotovenia. 

Záleží len na tebe, či siahneš po legendárnych páperových modeloch s logom The North Face alebo vyskúšaš bundy s podpisom známych návrhárov. 

Kompletná ponuka oblečenia, doplnkov a obuvi v online obchode Footshop
V deň publikovania článku bola v online obchode Footshop akcia do výšky 25 % na vybrané produkty. Ceny sú uvedené pred zľavou. 
Odporúčané
Hlavná sezóna mikín a svetrov je tu. Doplň svoj šatník o kúsky, ktoré budeš milovať  Hlavná sezóna mikín a svetrov je tu. Doplň svoj šatník o kúsky, ktoré budeš milovať 29. septembra 2022 o 10:30

Muži

Daily Paper Ebomb 200 €

Letecké MA-1 bomber bundy sú našou srdcovou záležitosťou a tohtoročná jesenná, respektíve zimná sezóna je bohatá na množstvo štýlových vyhotovení. Tento sivý variant s bielym logom značky Daily Paper spĺňa všetky potrebné atribúty vrátane krátkeho strihu s dĺžkou do pása. Cena je rovných 200 eur, čo považujeme za férovú ponuku. 

Daily Paper
Zdroj: Footshop

The North Face Himalayan Insulated Parka 254,95 € 

Existuje ikonickejší výrobca zimných búnd, ako je The North Face? Značka so sídlom v Colorade má vo svojom portfóliu desiatky skvelých modelov v rôznych strihoch, spomedzi ktorých sme vybrali niekoľko kusov aj do tohtoročného výberu. 

Ako prvú sme zvolili parku s názvom Himalayan Insulated v netradičnom ružovo-čiernom farebnom vyhotovení, ktorá je vyzbrojená technológiou DWR – špeciálna, vodoodpudivá povrchová úprava textílie. Cena 255 eur je priamoúmerná kvalite, vďaka čomu s bundou zvládneš aj teploty pod bodom mrazu. 

The North Face
Zdroj: Footshop

Columbia Ballistic Ridge™ Oversized Puffer Jacket  264,95 €

Ak hľadáš dlhšiu zimnú bundu, ale výrazné ružovo-čierne vyhotovenie od značky The North Face nie je pre teba, skús tento nadčasový model s logom Columbia. 

Bunda v nadrozmernom strihu je dostupná v dvoch farebných vyhotoveniach, pričom nás zaujal najmä variant s prívlastkom Ancient Fossil s atraktívnymi žltými detailmi na zipsoch. Priedušná technológia Omni-Heat™ zachytáva a odráža späť množstvo telesného tepla, vďaka čomu ide o skvelú voľbu aj do horského prostredia. 

Columbia
Zdroj: Footshop

Daily Paper Epuffa Jacket  270 €

V portfóliu streetwear značky Daily Paper nájdeš aj tento podarený model v unisex strihu, ktorý je vyrobený zo syntetických tkanín s čiernou podšívkou s monogramom.

Bunda s názvom Epuffa má skrytý zips aj zapínanie na gombíky, pričom vysoký golier disponuje odnímateľnou kapucňou a elastickými šnúrkami. Návrhári doplnili univerzálny vzhľad o gumené logo na prednej časti. Cena je rovných 270 eur. 

Daily Paper
Zdroj: Footshop

The North Face 1996 Retro Nuptse Jacket  349,95 €

Klenot medzi zimnými bundami The North Face, ktorý využiješ rovnako v horskom aj v mestskom prostredí. Model 1996 Retro Nuptse je ikonický produkt vybavený tepelnou izoláciou s nadpriemerným zateplením a s jedinečnými izolačnými vlastnosťami vďaka viacerým patentovaným technológiam amerického výrobcu. 

V ponuke online obchodu Footshop je k dispozícii viacero farebných variantov tohto modelu, pričom dvojicu nájdeš aj v dnešnom výbere. Naším favoritom je hnedé vyhotovenie, ktoré ľahko skombinuješ s čímkoľvek zo svojho šatníka vrátane riflí.

The North Face
Zdroj: Footshop

The North Face 1996 Retro Nuptse Jacket  349,95 €

Ak preferuješ výrazné farebné odtiene na zimných bundách, potom siahni po tomto žlto-čiernom kuse s identickými technickými vlastnosťami a aj s rovnakou cenou 350 eur. Mimochodom, výplň bundy je z kombinácie prachového a klasického peria, vďaka čomu ako spodná vrstva stačí tričko s dlhými rukávmi. 

The North Face
Zdroj: Footshop

Helly Hansen Patrol Puffy Parka  379,95 €

Produkty s logom Helly Hansen dokonale kombinujú svoj športový odkaz s moderným dizajnom, ktorý je ako šitý do mestských ulíc. Medzi tohtoročnými novinkami svieti tento výrazný oranžovo-čierny model s názvom Patrol Puffy, ktorý má dlhší strih a je vybavený množstvom technológií vrátane spomínanej DWR a PrimaLoft® – syntetické vlákno s vysokou vodoodpudivosťou a s termoizolačnými schopnosťami, ktoré vyvinuli pre americkú armádu. 

Helly Hansen
Zdroj: Footshop

The North Face BB Himalayan Parka 429,95 €

Obdobný klenot má v ponuke aj konkurenčný výrobca The North Face, a to v podobe modelového radu BB Himalayan Parka.

Na rozdiel od siluety Himalayan Insulated Parka je táto dlhá bunda vyplnená kombináciou prachového a klasického peria s vysokou hustotou, vďaka čomu ide o skvelú voľbu do hôr, ale krok vedľa jej kúpou neurobíš ani v meste. Naše srdcia si získala aj atraktívna, zeleno-čierna farebná schéma. Cena 430 eur zodpovedá kvalite a zvučnosti značky TNF. 

The North Face
Zdroj: Footshop

Helly Hansen Arctic Down Parka  559,95 €

Druhý model zimnej bundy od značky Helly Hansen je voľbou pre náročných jedincov, ktorým neprekáža ani vysoká cena 560 eur. 

Za odmenu človek získa minimalistickú čiernu bundu na niekoľko sezón, ktorú inžinieri a dizajnéri vybavili modernými technológiami DWR a Cordura® – tkanina z polyamidových vlákien, ktoré sú extrémne pevné a odolné. Častokrát nazývaná aj nezničiteľná tkanina. Výplň bundy je z kombinácie prachového a klasického peria s certifikátom RDS, čo je zárukou, že husacie perie použité pri výrobe pochádza z etických zdrojov a výrobca pozná jeho pôvod.

Helly Hansen
Zdroj: Footshop

C.P. Company Medium Down Jacket  679,95 €

Náš posledný tip na kvalitnú zimnú bundu pre mužov pochádza z dielní talianskej značky C.P. Company, ktorá je na trhu viac ako 50 rokov a jej zakladateľom je Massimo Osti, rovnako ako v prípade Stone Island. 

Krátka silueta s pracovným názvom Medium Down má voľný strih a je vyplnená kačacím perím, vďaka čomu zostaneš v teple aj pri mínusových teplotách. Bunda má v golieri ukrytú kapucňu a z nášho pohľadu ide o dokonalú voľbu do mesta v prípade, že si ochotný minúť skoro 700 eur. 

C.P. Company
Zdroj: Footshop

 Ženy 

Columbia Leadbetter Point™ Sherpa Hybrid Jacket  157,95 €

Ženskú časť výberu najlepších zimných búnd otvárame novinkou z dielní značky Columbia, ktorá kombinuje čierny podklad s atraktívnym prírodným motívom. 

Krátka verzia s dĺžkou do pása ponúka kvalitné spracovanie, izolačné vlastnosti a moderný vzhľad, čo určite oceníš v mestských uliciach aj počas dovolenky v horách. Cena na úrovni 160 eur neohrozí ani študentský rozpočet, čo považujeme za veľmi príjemný bonus. 

Columbia
Zdroj: Footshop

Nike Sportswear Revival Shine Jacket  209,95 €

Zastúpenie v dnešnom článku má aj značka Nike Sporstwear, a to vďaka modelu bundy vo voľnom strihu s názvom Revival Shine s cenou 210 eur. 

Netradičná bunda je vyrobená z kombinácie látok nylon a polyetylén, pričom disponuje technológiou Therma-Fit, ktorá používa telesné teplo a stará sa o to, aby oblečenie bolo hrejivé v chladnom počasí. Plný počet bodov udeľujeme aj detailu v podobe kontrastného bieleho loga Nike umiestneného na golieri. 

Nike Sportswear
Zdroj: Footshop

The North Face 1996 Retro Nuptse Jacket  349,95 €

V ponuke online obchodu Footshop nechýba ani možno najvyhľadávanejší model zimnej bundy 1996 Retro Nuptse v ženskom strihu. Cena je rovnaká ako v prípade verzie pre mužov, a to 350 eur. Aj v tomto prípade platí, že výplň bundy je z kombinácie prachového a klasického peria, vďaka čomu ako spodná vrstva stačí tričko s dlhými rukávmi. 

The North Face
Zdroj: Footshop

Y-3 Classic Bomber Jacket  500 €

Tohtoročné kolekcie na obdobie jeseň/zima sú plné leteckých MA-1 bomber búnd, a to aj pre ženy. Návrhár Yohji Yamamoto upravil klasickú verziu podľa vlastných predstáv a výsledkom je atraktívny variant v čiernom farebnom vyhotovení s dlhšou líniou bez patentu. 

Bunda je vyrobená z prémiových materiálov s technológiami Cordura® a Primaloft®, čomu zodpovedá cena 500 eur. Voľba pre náročné ženy, ktoré sú rady štýlové a originálne aj počas zimných mesiacov. 

Y-3
Zdroj: Footshop

MISBHV Monogram Jacquard Canvas Puffer Jacket  899,95 €

To najlepšie z ponuky zimných búnd sme si nechali na záver. Prvé produkty s logom MISBHV predstavila zakladateľka Natalia Maczek v roku 2014 a dnes sú v ponuke približne 90 predajcov nielen v Európe, ale aj v Spojených štátoch amerických či v Ázii. Ide o najpopulárnejšiu poľskú značku a medzi jej fanúšikov patrí napríklad Billie Eilish, Bella Hadid alebo Trippie Red.

Luxusná bunda so stojačikom je vyrobená z kombinácie polyesteru a bavlny, pričom výplň je z recyklovaných syntetických látok. Tento voľný model v krátkom strihu si získal naše srdcia najmä vďaka celoplošnému vzoru s monogramom písmena M, ktorý vyzerá pôsobivo. Ak ti nebude chýbať 900 eur, potom nemáš nad čím rozmýšľať.  

MISBHV
Zdroj: Footshop
Anketa:
Zaujali ťa zimné bundy v článku?
Áno.
Nie. 
Áno.
18 %
46 Hlasov
Nie. 
82 %
213 Hlasov
Kompletná ponuka oblečenia, doplnkov a obuvi v online obchode Footshop
Odporúčané
Toto sú výnimočné páry tenisiek, ktoré získaš za retail. Siahneš po modeli od New Balance, Nike alebo Raf Simons? Toto sú výnimočné páry tenisiek, ktoré získaš za retail. Siahneš po modeli od New Balance, Nike alebo Raf Simons? 24. septembra 2022 o 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia