Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. októbra 2022, 22:12
Čas čítania 0:46
Dominik Vetrák

Nové hry od Playstationu vyjdú aj na PC, niektoré v rovnaký deň ako na PS5. Konzolu na exkluzivity už nepotrebuješ

Nové hry od Playstationu vyjdú aj na PC, niektoré v rovnaký deň ako na PS5. Konzolu na exkluzivity už nepotrebuješ
Zdroj: Playstation
TECH PS5
Uložiť Uložené

Playstation výrazne mení stratégiu. Ak si PS5 kupuješ pre exkluzívne hry, môžeš si počkať rovno na PC verzie.

Šéf Playstation Studios Hermen Hulst prekvapil, keď v rozhovore pre japonský herný web Famitsu prezradil zmenu stratégie obchodu a vývoja budúcich hier od Playstation Studios. Hry od Playstationu už nejaký ten čas vychádzajú aj na PC, ako napríklad Days Gone, Horizon Zero Dawn, Sackboy či God of War, no a šéf Playstationu teraz povedal, že v tomto trende budú pokračovať. 

Všetky budúce hry od Playstation Studios vyjdú aj na PC. Singleplayerovým hrám to bude trvať najmenej rok (je tak možné, že God of War: Ragnarok vyjde na PC koncom roka 2023, respektíve v roku 2024). Multiplayerové hry však budú s najväčšou pravdepodobnosťou vychádzať na PS5 a PC v rovnaký deň.

Odporúčané
V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral V septembri vyšlo 5 vynikajúcich hier, ktoré majú lepšie hodnotenia ako väčšina titulov, ktoré si tento rok hral 30. septembra 2022, 18:00

Je to preto, aby mali hry od začiatku fungovania väčšiu hernú základňu. Môžeme teda očakávať, že chystaná multiplayerová hra zo sveta The Last of Us vyjde v rovnaký deň na PC aj PS5. 

Šéf Playstationu okrem toho prezradil, že God of War Ragnarok nemusí byť poslednou cross-gen hrou. Znamená to, že aj niektoré budúce tituly od Playstationu môžu vyjsť ešte na zastaranú konzolu PS4. Pre samotnú kvalitu hier to však môže predstavovať problém, keďže starý hardvér konzoly PS4 obmedzuje možnosti vývojárov a dizajnérov hier. 

Domov
Zdieľať
Diskusia