Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. septembra 2022, 8:19
Čas čítania 0:58
Martin Mičuda

Kontroverzné BMW XM si vieš nakonfigurovať už aj na Slovensku, jeho základná cena je astronomická

TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY BMW
Uložiť Uložené

To, že nové XM bude disponovať brutálnou technikou, sa čakalo, jeho základná cenovka však vie prekvapiť.

Ešte sa poriadne nestihli ani upokojiť vášnivé diskusie o dizajne horúcej novinky od BMW a už spoznávame aj jej slovenskú cenu. Reč je o druhom svojbytnom modeli divízie BMW M, teda brutálnom SUV, ktoré polarizuje verejnosť svojím vzhľadom a súčasne ohuruje svojimi parametrami. Úplne nové XM totiž nastúpilo na trend dizajnových experimentov, ktoré mníchovská automobilka posledné obdobie predvádza, no ešte pozoruhodnejší je jeho výkon.

Odporúčané
BMW XM je s výkonom 748 koní najvýkonnejším modelom značky, pod kapotou má stále aj V8 BMW XM je s výkonom 748 koní najvýkonnejším modelom značky, pod kapotou má stále aj V8 28. septembra 2022, 12:00

XM je totiž vôbec prvý plug-in hybrid divízie M, ktorého základ tvorí 4,4-litrový osemvalec. Jeho výkon je 360 kW/489 koní a 650 Nm, zatiaľ čo elektromotor integrovaný v 8-stupňovej automatickej prevodovke M Steptronic má ďalších 145 kW/197 koní a 280 Nm. Výkon celej sústavy je spolu až 480 kW/653 koní a 800 Nm. Obrovskej porcii sily a v neposlednom rade aj rozmerom zodpovedá cena – na našom trhu štartuje XM s cenovkou 171 810 eur, čím sa automaticky stáva modelom BMW s vôbec najvyššou základnou cenou u nás.

BMW, XM,
Zdroj: BMW konfigurátor

Automobil je možné už teraz objednávať u autorizovaných predajcov BMW, jeho oficiálny vstup na trh je pritom naplánovaný na jar 2023. Už teraz sa tak novinka nachádza aj na slovenských stránkach oficiálneho konfigurátora BMW, kde sú zobrazené jednotlivé možnosti pre dané SUV. Vzhľadom na to, že XM stelesňuje to najlepšie SUV v ponuke, už v rámci základnej výbavy sú súčasťou prakticky všetky relevantné položky a veľa dodatočných príplatkov sa teda nekoná. Už v lete budúceho roka pritom očakávame príchod špeciálnej až 748-koňovej verzie Label Red, ktorej cena bude na hranici 200-tisíc eur.

BMW, XM,BMW, XM,BMW, XM,BMW, XM,
Zobraziť galériu
(19)
Domov
Zdieľať
Diskusia