Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2022, 10:30
Čas čítania 3:57
Richard Balog

Golden Goose, Mihara Yasuhiro aj Novesta. Spoznaj značky tenisiek, ktoré neuvidíš na každom kroku

Golden Goose, Mihara Yasuhiro aj Novesta. Spoznaj značky tenisiek, ktoré neuvidíš na každom kroku
Zdroj: Feature
MÓDA NAJZAUJÍMAVEJŠIE PÁRY TENISIEK
Uložiť Uložené

Ak hľadáš originálny pár tenisiek, pozorne čítaj ďalej.

Tenisky sú najdiskutovanejšou módnou témou v posledných rokoch a dizajnérske tímy známych výrobcov neustále vymýšľajú nové modely, respektíve predstavujú retro siluety v moderných úpravách. Dlhodobo ide najmä o zápas medzi športovými gigantmi Adidas a Nike, ale krok s dobou držia aj značky Reebok, Puma či New Balance.

Trh je plný stovkami rozličných vyhotovení z dielní spomínaných značiek a v prípade, že hľadáš originálne tenisky, ktoré neuvidíš na každom kroku, pozorne čítaj ďalej. 

Vybrali sme šesť neopozeraných značiek, ktoré vyrábajú skvelé produkty vrátane tenisiek a odlíšiš sa s nimi v dave. Na svoje si prídu milovníci minimalistických línií, prémiových materiálov aj ručného spracovania v talianskych továrňach. 

P. S. Nemáme žiadne výhrady voči značkám, ako sú Adidas, Nike, New Balance, Puma alebo Reebok. 
Odporúčané
Začni nový školský rok v teniskách New Balance, ktoré nosí Kendall Jenner alebo v modeloch Asics či Nike Začni nový školský rok v teniskách New Balance, ktoré nosí Kendall Jenner alebo v modeloch Asics či Nike 26. augusta 2022, 13:30

Common Projects

Americko-talianske partnerstvo medzi Prathanom Poopatom a Flaviom Girolamim bolo základom založenia značky Common Projects v roku 2004. Predtým spoločne pracovali na iných projektoch, z čoho vznikol názov ich teniskového diela. 

Common Projects
Zdroj: END.

Dizajny značky Common Projects kombinujú armádny dizajn s prémiovou kvalitou a s minimalistickou konštrukciou, čoho výsledkom sú kúsky s elegantnou, nadčasovou estetikou. Jednotlivé modely sú kultové a sú povinnou výbavou moderného muža. Všetky topánky majú pozdĺž päty rad čísel, ktoré označujú štýl, veľkosť a farbu. V prvých rokoch existencie značky bolo možné tieto čísla zotrieť, ale teraz sú označené zlatou fóliou.

Zaujímavosťou je, že prvú siluetu z dielní značky Common Projects s názvom Achilles vymysleli na diaľku. Cenová politika je priamoúmerná kvalite použitých materiálov a ručnému spracovaniu. Nový pár môžeš získať od približne 300 eur, stačí, ak navštíviš online obchod MR PORTER

Common Projects
Zdroj: END.

 Axel Arigato 

Škandinávia je známa svojou minimalistickou estetikou, na ktorú do veľkej miery vsádzajú aj návrhári v štruktúrach štokholmskej značky Axel Arigato.

Axel Arigato
Zdroj: Axel Arigato

Prvé produkty s logom Axel Arigato boli dostupné v roku 2014 a dnes sú k dispozícii vo viac ako 130 obchodoch naprieč celým svetom vrátane Spojených arabských emirátov. Vedenie spoločnosti nahradilo klasické sezónne kolekcie pravidelnými týždennými novinkami, vďaka čomu si značka drží neustálu pozornosť fanúšikov.

V portfóliu obuvi nájdeš množstvo rozličných siluet od nízkych tenisiek v minimalistických vyhotoveniach cez bežecké modely až po futuristické línie.

Hlavnou myšlienkou odevnej firmy Axel Arigato je budovať pozitívnu platformu prostredníctvom sily komunity, inklúzie a nezabudnuteľných zážitkov, čo celý tím zvláda na jednotku s hviezdičkou. Všetky produkty nájdeš v online obchode, pričom ceny za tenisky začínajú približne od 200 eur. 

Axel Arigato
Zdroj: Axel Arigato

 Golden Goose 

Golden Goose Deluxe Brand je najznámejšou značkou v dnešnom výbere s kamennými obchodmi v rôznych kútoch sveta a so skoro 1 miliónom sledovateľov na Instagrame. Spoločnosť založili manželia Francesca a Alessandro Gallo v roku 2000 v Benátkach, ale inšpiráciu našli v skejtparkoch v Los Angeles. 

Golden Goose
Zdroj: Golden Goose

Ikonický, mierne zošúchaný efekt na zvýraznenie vintage vzhľadu je poznávacím znamením takmer všetkých tenisiek s logom hviezdy na bočných stranách. Mottom značky je slogan: „V našej rodine chceme, aby všetko bolo čo najmenej dokonalé, pretože život nie je dokonalý. Do toho, čo robíme, vnášame život.“

Medzi najvyhľadávanejšie siluety značky Golden Goose patria Super-Star, Ball Star a Mid Star, ktoré ľahko skombinuješ s čímkoľvek vrátane šortiek, riflí alebo aj krátkych sukní či šiat v prípade žien. Ceny za jednotlivé modely sú v rozmedzí od necelých 400 eur do 800 eur za limitované vyhotovenia pokryté drahými kameňmi. Kompletnú ponuku týchto tenisiek nájdeš v online obchode talianskeho výrobcu. 

Golden Goose
Zdroj: Golden Goose

 Novesta 

Zastúpenie v dnešnom článku má aj domáca značka Novesta, ktorú založil obuvník Jan Antonín Baťa v Partizánskom v roku 1939. Firma uprostred Slovenska vytvára originálne a nadčasové tenisky, ktoré sú populárne najmä v zahraničí. Okrem zaujímavého dizajnu sú v tomto prípade splnené aj najvyššie environmentálne štandardy v procese výroby, čo je veľké plus značky Novesta. 

Novesta
Zdroj: Novesta

Väčšina párov je vyrobených z ľahkých tkanín, z ľanu, z prírodného kaučuku a z bavlny, ktoré sú certifikované ako ekologicky nezávadné. Ikonickým modelom značky je nízky variant s názvom Star Master, ktorý v sebe spája charakteristický gumový odtlačok s vlastnou ochrannou známkou, pohodlie a nadčasový dizajn.

Ceny za jednotlivé modely tenisiek s logom Novesta sa pohybujú od 65 eur do 149 eur v závislosti od vyhotovenia. V prípade záujmu o niektorý pár skontroluj online obchod. Môžeme byť hrdí, že na Slovenskú máme tento poklad.

Novesta
Zdroj: Novesta

Mihara Yasuhiro

Japonská návrhárska škola je úplne odlišná od európskej a návrhári ako Yohji Yamamoto, Issey Miyake alebo Rei Kawakubo sú považovaní za elitu v odbore vďaka originálnemu až avantgardnému poňatiu odevov aj obuvi. 

Mihara Yasuhiro
Zdroj: Feature

Žiadnym nováčikom nie je ani Mihara Yasuhiro, ktorý sa presadil v módnom priemysle navrhovaním obuvi v priebehu 90. rokov minulého storočia, keď spolupracoval napríklad so značkou Puma. Prvú líniu vlastnej obuvi predstavil počas štúdia na Tama Art University, ktorá bola pozitívne prijatá a chválená za inovatívne, moderné návrhy. 

Yasuhiro založil vlastnú značku s názvom MIHARA YASUHIRO v roku 1998 a dodnes je jej neoddeliteľnou súčasťou, pokiaľ ide o víziu, tvorbu návrhov a vedenie. Inšpiráciu nachádza v rôznych sférach vrátane umenia, čoho výsledkom sú monochromatické, dekonštruované štýly, zošúchané tkaniny a surrealistické tvary, ktoré sa prikláňajú k hnutiu Trompe l'oeil. 

Nízke vyhotovenia tenisiek s logom Maison Mihara Yasuhiro sú dostupné od približne 400 eur, zatiaľ čo vysoké varianty stoja v priemere o 100 eur viac. Svoj pár nájdeš napríklad v ponuke online obchodu Luisaviaroma

Mihara Yasuhiro
Zdroj: Feature

 Officine Creative

Náš posledný tip na originálneho výrobcu obuvi padol na značku Officine Creative, ktorá je na trhu viac ako pol storočia. Spoločnosť vymyslel Nazzareno Di Rosa v talianskom meste Montegranaro v roku 1968, keď otvoril laboratórium obuvníckeho a kožiarskeho remesla. Značku v súčasnosti vedú synovia Roberto a Luca Di Rosovci, ktorí pokračujú v navrhovaní a výrobe luxusných topánok pomocou overených techník s viac ako sto procesmi. 

Officine Creative
Zdroj: Officine Creative

Každý pár je ručne vyrobený v rôznych textúrach. Od semišu či spraného nubuku až po zrnitú alebo leštenú kožu – pričom finálna povrchová úprava je odtlačkom remeselného spracovania spod rúk obuvníkov s dlhoročnou praxou v remesle. 

Medzi najvyhľadávanejšie produkty z dielní Officine Creative patria okrem elegantných topánok a čižiem aj sofistikované páry tenisiek s úžasnou patinou, ktoré môžeš nosiť niekoľko sezón a stále budú vyzerať lepšie. Široké portfólio modelov nájdeš napríklad v online obchode MR PORTER, pričom ceny za nízke varianty začínajú na úrovni 380 eur. 

Officine Creative
Zdroj: Officine Creative
Odporúčané
Krátke sukne, úpletové súpravy aj streetwear na newyorský spôsob. Takto sa obliekli ženy z našich končín v auguste Krátke sukne, úpletové súpravy aj streetwear na newyorský spôsob. Takto sa obliekli ženy z našich končín v auguste 1. septembra 2022, 15:30
Späť
Zdieľať
Diskusia