Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2022, 16:12
Čas čítania 0:55
Martin Mičuda

Škoda Enyaq iV je najpredávanejším elektromobilom na Slovensku

Škoda Enyaq iV je najpredávanejším elektromobilom na Slovensku
Zdroj: Refresher/martinzmartina
TECH ELEKTROMOBILY ŠKODA
Uložiť Uložené

Aj napriek aktuálne neľahkej dobe v automobilovom priemysle, Škoda u nás dodala za tento rok už 112 modelov Enyaq iV.

To, že elektrické vozidlá sa začínajú dostávať viac a viac do povedomia aj u nás, potvrdzuje nielen čoraz širšia paleta ponúkaných elektromobilov, ale aj samotné predajné čísla. Automobilka Škoda totiž informuje o tom, že za prvých 7 mesiacov tohto roka dodala zákazníkom na Slovensku už dokopy 112 kusov modelu Enyaq iV. Plne elektrické SUV z Mladej Boleslavi je tak v súčasnosti najpredávanejším elektromobilom na Slovensku.

V porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka ide až o 75-percentný nárast v dodávkach. To je pozoruhodný výsledok, najmä v súčasnej situácii, keď sa automobilový priemysel zmieta v problémoch vplyvom pandémie, čipovej krízy a vojny na Ukrajine. O úspechu možno hovoriť aj v kontexte dostupnosti – Enyaq iV s cenovkou od 43 800 € rozhodne nepatrí medzi najlacnejšie elektromobily na našom trhu, aj napriek tomu je však lídrom predajov.

Odporúčané
Enyaq iV nás veľmi milo prekvapil. Škoda urobila obrovský progres a postavila ukážkový elektromobil Enyaq iV nás veľmi milo prekvapil. Škoda urobila obrovský progres a postavila ukážkový elektromobil 21. apríla 2021, 12:02

Česká automobilka na Slovensku dlhodobo pracuje aj na zlepšení infraštruktúry pre elektrifikované modely. Okrem výhodných programov pre vodičov, ktorí potrebujú nabíjať na verejnosti, pripravila tiež ponuku domácich nabíjacích staníc, tzv. wallboxov. Slovenské zastúpenie však prispieva aj k rozširovaniu siete nabíjačiek aj v menej dostupných destináciách – wallboxy od Škody najnovšie pribudli v troch dovolenkových ubytovaniach, aby si majitelia elektrifikovaných modelov mohli svoje auto nabiť aj počas oddychu na Slovensku.

Na záver dodajme, že Škoda hlási úspechy aj pri vozidlách s konvenčným pohonom. Za prvých sedem mesiacov totiž automobilka dodala celkovo až 7 694 vozidiel, čím je naďalej jednotkou na trhu.

Domov
Zdieľať
Diskusia