Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2022, 13:39
Čas čítania 0:46
Martin Adam Pavlík

NAKA v Dolnom Chotári vykopala ďalšie kostrové pozostatky, môže ísť o známeho mafiána Róberta Niguta

NAKA v Dolnom Chotári vykopala ďalšie kostrové pozostatky, môže ísť o známeho mafiána Róberta Niguta
Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj
NEWS MAFIA NÁRODNÁ KRIMINÁLNA AGENTÚRA SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Nigutu hľadal aj Interpol.

Polícia Slovenskej republiky na Facebooku informovala o tom, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) vo štvrtok v Dolnom Chotári vykopala kostrové pozostatky na mieste, ktoré označili spolupracujúci obvinení, ako miesto pochovania Róberta Niguta.

Či však skutočne ide o košického mafiána známeho pre jeho ľavé sklenené oko, potvrdí až znalecký posudok. TV Noviny píšu, že Nigut pracoval pre Róberta Okoličányho a bol už deväť rokov na zozname hľadaných osôb po streľbe v Jahodnej. Odvtedy po ňom pátrala polícia. 

Refrehser ho zaradil aj do zoznamu najhľadanejších zločincov, po ktorých pátral aj Interpol. Volali ho Luciano a v gangu bol vraj tým najviac agresívnym a krvilačným členom, ktorý sa vyžíval v násilí. Keď mu istá dvojica Albáncov istú dobu kazila kšefty, jedného dosekal sekerou a druhého zastrelil.

Róbert Nigut.
Róbert Nigut. Zdroj: Interpol



Z vraždy Niguta polícia obvinila ešte minulý rok Radovana Vargu, Juraja Bugára, Františka Doru mladšieho a Ladislava Alföldiho. Posledný dvaja len v pondelok dostali 25 rokov vo väzení s najvyšším stupňom stráženia.

NAKA šla na spomínané miesto pozostatkov po tom, ako sa rozhodli prehovoriť niektorí členovia gangu sátorovcov. Alföldi, ktorý pracoval pre Františka Doru mladšieho, začal spolupracovať s vyšetrovateľmi na konci procesu a sám ukázal miesto v Dolnom Chotári, kde Niguta zastrelil a zakopal.

Domov
Zdieľať
Diskusia