Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. júla 2022, 18:34
Čas čítania 0:42
Martin Adam Pavlík

Niekdajšieho starostu Františka Doru aj so synom odsúdili na 25 rokov. Otec si údajne objednal vraždu u mafie, syn sa inšpiroval

Niekdajšieho starostu Františka Doru aj so synom odsúdili na 25 rokov. Otec si údajne objednal vraždu u mafie, syn sa inšpiroval
Zdroj: TASR - Martin Baumann
ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO SÚDY
Uložiť Uložené

Doru odsúdili za zločin založenia a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin vraždy účastníctvom, obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy účastníctvom a podvod spolupáchateľstvom.

Najvyšší súd rozhodol, že niekdajší starosta obce Dolný Chotár František Dora aj jeho syn František Dora mladší sú právoplatne odsúdení na 25 rokov vo väzení s najvyšším stupňom stráženia, píšu Aktuality.sk Rovnaký trest dostal aj ďalší obžalovaný Ladislav Alföldi.

Najvyšší súd potvrdil tresty, ktoré obžalovaným vymeral Špecializovaný trestný súd. „Z výpovedí možno ustáliť vinu či už Františka Doru staršieho, ale aj ostatných obžalovaných,“ vysvetlila sudkyňa Dana Wänkeová. Podľa nej údajne nesplnili podmienky na to, aby ich poslali za mreže do konca života. Takýto trest pre Doru staršieho žiadal dozorujúci prokurátor.

František Dora starší.
František Dora starší. Zdroj: TASR/Martin Baumann

Doru odsúdili za zločin založenia a podporovania zločineckej skupiny, trestný čin vraždy účastníctvom, obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy účastníctvom a podvod spolupáchateľstvom. Jeho syn je odsúdený za podvod spolupáchateľstvom a obzvlášť závažný zločin úkladnej vraždy účastníctvom.

Podľa prokurátora si Dora starší objednal u mafiánskej skupiny sátorovcov vraždu agronóma susedného družstva, ako aj bieleho koňa. Ako ďalej píšu Aktuality.sk, Dora mladší sa údajne zapojil do obrovských daňových cezhraničných podvodov, ktoré páchal vo veľkej skupine českých a slovenských partnerov. Podľa prokuratúry si však aj on objednával vraždy bielych koní.

Domov
Zdieľať
Diskusia