Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2022, 16:59
Čas čítania 0:58
Viktor Kniš

AKTUÁLNE: Strana SaS vypovedala koaličnú zmluvu, dáva Hegerovi ultimátum, aby odvolal Matoviča

NEWS KOALIČNÁ KRÍZA SLOBODA A SOLIDARITA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Sloboda a Solidarita po zasadnutí republikovej rady zverejnila svoje stanovisko.

Vedenie strany Sloboda a Solidarita, poslanci a ministri zaujali po zasadnutí republikovej rady jednoznačné stanovisko, ktoré na tlačovej konferencii odprezentovala verejnosti. 

Richard Sulík vyhlásil, že SaS vypovedá koaličnú zmluvu. Od premiéra očakávajú návrh novej koaličnej zmluvy, ktorá bude zohľadnovať aktuálne politické reálie. Igor Matovič nemôže byť členom vlády, dodáva Richard Sulík. „V najbližších dňoch dá SaS Hegerovi podmienky účasti v budúcej koalícii,“ povedal Richard Sulík. 

Čas má Heger do 31. augusta. Potom ministri SaS podajú demisiu. 

„Tak ako doteraz, sa už pri najlepšej vôli nedá pokračovať. Verejné peniaze sú peniaze nás všetkých, všetci na nich prispievame, preto by mala byť štátna kasa pre každého posvetná. Nemienili sme sa pozerať, ako ju smeráci rozkladali a nemienime sa prizerať, ako si z nej Igor Matovič spravil pokladničku pre svoje nápady,“ povedal Richard Sulík s tým, že vrcholom bolo prelomenie veta prezidentky. 

Richard Sulík tvrdí, že SaS nechce byť súčasťou koalície, ktorá sa ulakomí na hlasy nedemokratických strán. Dodáva, že práca celej vlády je prekrývaná spôsobom, akým Igor Matovič komunikuje. „Najväčší problém tejto koalície sa volá Igor Matovič,“ povedal Richard Sulík.  

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00

„Tento problém by mal riešiť, bohužiaľ sa tak nedeje,“ dodáva predseda SaS s tým, že to bol dôvod, prečo prestali chodiť na koaličné rady. „Takto nesmieme ďalej vládnuť.“

Súčasťou podmienok bude podľa Richarda Sulíka aj zvýšenie platov učiteľov. Predseda SaS tvrdí, že ak verejnosť sleduje vyjadrenia členov strany, vie si domyslieť, čo ďalšie bude žiadať.

Domov
Zdieľať
Diskusia