Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 9:57
Čas čítania 0:51
Viktor Kniš TASR

Streľbu v nákupnom centre v Kodani zrejme nespustil terorista, ale duševne chorý muž. Strieľal náhodne do ľudí

NEWS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Podľa BBC je pravdepodobné, že nešlo o teroristický trestný čin. Útočník mal podľa šéfa polície duševné problémy.

Troch mŕtvych a rovnaký počet zranených, ktorí sú v kritickom stave, si vyžiadala nedeľňajšia streľba v nákupnom centre Field’s v dánskej metropole Kodaň. Informoval o tom v noci na pondelok podľa dánskych médií šéf kodanskej polície Sören Thomassen. Medzi obeťami sú dvaja tínedžeri a 47-ročný občan Ruska, píše BBC

Útok nebol motivovaný rasovo ani národnostne, útočník strieľal do ľudí náhodne bez rozmyslu. 


Úrady potvrdili, že po streľbe bola zatknutá podozrivá osoba, ide o 22-ročného občana Dánska. Pri zatknutí mal pri sebe zbraň a muníciu, polícia však preveruje, či nestrieľal z inej zbrane. Mladík je polícii známy, ale len okrajovo, povedal Thomassen. Podľa BBC je pravdepodobné, že nešlo o teroristický trestný čin. Útočník mal podľa šéfa polície duševné problémy. 


Nič nenasvedčuje tomu, že by existovali ďalší páchatelia, polícia napriek tomu stále vyšetruje aj túto verziu. 


Polícia dostala hlásenie o streľbe okolo 17.30 h. Jeden zo svedkov televízii TV2 povedal, že strelec mal na sebe tmavé oblečenie a nebol maskovaný. Ďalší očitý svedok, uviedol, že muž vystrelil z dlhej zbrane.


V blízkosti obchodného centra Field’s sa nachádza aj veľká viacúčelová hala Royal Arena. V nedeľu sa tam mal konať vypredaný koncert britského speváka Harryho Stylesa, no podľa médií bol zrušený. Niekoľko tisíc fanúšikov sa už nachádzalo v hale, no neskôr im oznámili, že koncert sa z bezpečnostných dôvodov neuskutoční.

Domov
Zdieľať
Diskusia