Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 9:18
Čas čítania 1:26
Viktor Kniš

Maroš Žilinka sa sťažuje novinárov: Prečo by som sa mal diviť, že o mne zle hovoria zlí ľudia?

NEWS MAROŠ ŽILINKA SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Generálneho prokurátora trápi, čo o ňom hovorí politický komentátor. Má pocit, že niektorí sú nim posadnutí.

Facebookový profil generálneho prokurátora Maroša Žilinku sa zmenil na nástroj, cez ktorý odpovedá svojim kritikom namiesto zverejňovania informácií o úspechoch úradu. Prípadne cez neho šéf prokurátorov ukazuje, ako chodí do prírody alebo športuje.

Tentokrát zaútočil Maroš Žilinka na politického komentátora a bývalého poradcu prezidentky Mariána Leška a novinárov. Sťažuje sa, že na neho útočia v snahe docieliť jeho odstúpenie. 

Generálny prokurátor si všimol, ako Leško v rozhovore pre Denník N hovoril o jeho návšteve Ruska tesne pred vypuknutím vojny. Žilinka by mal podľa Mariána Leška odpovedať na otázku, či sa v Moskve stretol s Nikolajom Patruševom, ktorý radí Vladimírovi Putinovi. Leško naznačoval, že ak sa také strenutie udialo, vraj mohlo ísť o niečo, čo nemuselo byť v stopercentnom záujme Slovenska. 

Žilinkovi sa nepáčilo, že tieto názory komentátora prevzal novinár TA3, keď nimi konfrontoval počas rozhovoru generála Pavla Macka. 

„Položené otázky, v prípade moderátora TA3 v rozpore s elementárnou etikou a profesionalitou dokonca vyslovené ako fakt, považujem za zlomyseľnosť, hraničiacu s bezočivosťou a prekročenie všetkých akceptovateľných hraníc, motivované snahou vymysleným údajným stretnutím so ‚šedou eminenciou Kremľa‘, ‚mesiac pred začiatkom vojny na Ukrajine‘, očierniť moju osobu ako generálneho prokurátora SR v očiach verejnosti,“ hovorí generálny prokurátor. 

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024 ZÁZNAM: Ivana Korčoka na zhromaždení v Bratislave prišli podporiť tisícky ľudí 24. marca 2024, 6:20

V závere statusu cituje Marcusa Tulliusa Cicera, novinárov a komentátora tak cez tento citáto značuje za zlých ľudí: „Prečo by som sa mal diviť tomu, že o mne zle hovoria zlí ľudia“.

Žilinka
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Aktívne komunikuje najmä osobné problémy

Maroš Žilinka pridal v júni na oficiálny profil päť príspevkov. V jednom sa sťažuje na podriadeného prokurátora Jána Šantu kvôli jeho výrokom v diskusii a pripomína, že si ho zavolal na koberček.

V ďalšom sa sťažuje Borisovi Kollárovi na politikov, ktorí si vraj do parlamentu príliš často volajú šéfa ÚŠP Daniela Lipšica. Krátko po tom, čo zrušil Petrovi Kažimírovi obvinenie cez paragraf 363 pripomenul, že sa politici nemajú starať, ako ho využíva a riešiť problémy ľudí so zdražovaním a platy zdravotníkov. Zvyšné dva príspevky boli súkromné. 

Žilinku sleduje na Facebooku 44-tisíc ľudí, ďalších 36-tisíc stránku označilo ako „páči sa mi to“. Príspevky majú tisícky reakcií a stovky komentárov. 

Nedávno v rámci vypočutia na ústavnoprávnom výbore Maroš Žilinka reagoval podráždene na otázku, či komunikoval s Petrom Koščom alias „pánom X“, ktorého hľadá NAKA. 

Domov
Zdieľať
Diskusia