Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
28. júna 2022, 14:08
Čas čítania 1:28
Viktor Kniš

Maroš Žilinka reagoval podráždene na otázku, či komunikoval s Petrom Koščom alias „pánom X“, ktorého hľadá NAKA

NEWS MAROŠ ŽILINKA
Uložiť Uložené

Generálny prokurátor Maroš Žilinka tvrdí, že ho uráža otázka o tom, či komunikoval s toxickým Petrom Koščom, ktorý má blízko k politikom aj tajným službám.

Generálny prokurátor Maroš Žilinka odmietol na Ústavnoprávnom výbore NR SR odpovedať priamo na otázku, či bol v minulosti v kontakte s Petrom Koščom, informuje Denník N. Šéf prokuratúry reagoval podráždene a tvrdil, že ho takéto otázky urážajú. „Takéto otázky považujem skôr za urážku, nevidím jeden jediný dôvod, aby som sa stal predmetom týchto hier,“ reagoval na otázku Juraja Šeligu zo Za ľudí. Dodal, že s týmto človekom blízkym tajným službám aj politikom „nebol v žiadnom vzťahu“.

Odpoveď na otázku chcel počuť aj podpredseda výboru Alojz Baránik z SaS, konkrétne sa opýtal, či sa Maroš Žilinka niekedy v živote stretol s Petrom Koščom. Aj on dostal len nepriamu a nejasnú odpoveď. „Stretli alebo nestretli, ďakujem pekne, nenechám sa zaťahovať do týchto hier,“ dodal Maroš Žilinka.

Paradoxne ešte v máji 2022 mal hovorca generálneho prokurátora na rovnakú otázku oveľa jasnejšiu odpoveď. 

„Generálny prokurátor s absolútnou istotou vylučuje, že by bol v akomkoľvek kontakte s ktoroukoľvek obvinenou osobou a rovnako že by s kýmkoľvek nepovolaným komunikoval o úradných záležitostiach,“ povedal hovorca generálnej prokuratúry Dalibor Skladan podľa SME.

Odporúčané
Hamran vyčítal Žilinkovi nezrozumiteľné rozhodnutia. Tvrdenia nemajú reálny vecný základ, odpovedá generálny prokurátor Hamran vyčítal Žilinkovi nezrozumiteľné rozhodnutia. Tvrdenia nemajú reálny vecný základ, odpovedá generálny prokurátor 22. augusta 2022, 9:30

O komunikácii medzi Koščom a Žilinkom vypovedal spolupracujúci obvinený Peter Petrov alias Tiger, podľa ktorého generálneho prokurátora, ešte keď pracoval na Úrade špeciálnej prokuratúry, zaujímali podrobnosti z výpovede exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovíta Makóa. Ten patrí medzi najdôležitejších korunných svedkov v medializovaných kauzách. 

Profil Petra Košča sme zhrnuli v tomto článku. Ide o vplyvného podnikateľa, ktorý má blízko k politikom, ale aj k tajným službám. Momentálne je na úteku, v spolupráci s ďalšími policajtami z inšpekcie podľa NAKA organizoval akciu proti vyšetrovateľom Očistca, ktorí idú po krku najvplyvnejším politikom. 

Košč je dlhodobo na úteku, ministerstvo vnútra po ňom vyhlásilo pátranie. 

Bývalý vysokopostavený funkcionár NAKA Peter Chudý by považoval za veľmi nebezpečné, ak by sa potvrdilo, že kým je Košč na úteku, synchronizuje policajtov na policajnej inšpekcii proti policajtom z NAKA.

„To by však znamenalo, že v štruktúrach štátu sa naďalej nachádzajú chápadlá chobotnice vykonávajúce záškodnícku činnosť, o čom nielen ja osobne nepochybujem. Len v prípade, keď sa podarí všetky nitky medzi zločincami v bielych golieroch a štátnymi orgánmi popretŕhať, prestanú sa cítiť bezpečne a začnú hromadne vypovedať jeden voči druhému. A v tom prípade môže dôjsť aj k vypátraniu P. Košča,“ dodáva Chudý pre Refresher. 

Domov
Zdieľať
Diskusia