Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2022, 7:23
Čas čítania 0:35
Eduard Starkbauer

56 % Slovákov si želá koniec súčasnej vlády. Voliči OĽaNO sú naďalej spokojní

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA VLÁDA EDUARDA HEGERA
Uložiť Uložené

Najsilnejší odpor voči vláde vyjadrujú voliči Republiky a Smeru.

Vyše polovica opýtaných (56,7 %) by rada videla koniec súčasnej vládnej koalície, vyplýva to z prieskumu agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane. Naopak, koniec vlády Eduard Hegera si neželá čosi viac ako tretina opýtaných (36 %).

Vláda
Zdroj: TASR

Na otázku nevedelo odpovedať 5,4 % opýtaných a 1,9 % odmietlo odpovedať. Medzi najzarytejších odporcov koalície patria ženy v stredných vekových kategóriách (34 – 65 rokov). Najviac ľudí si želá koniec vlády v Banskobystrickom, Trenčianskom, Prešovskom a Žilinskom kraja a ide najmä o voličov strán Republika (97 %), Smer (95 %), Hlas (89 %) a SNS (82 %).

Naopak, spokojní so súčasnou vládou sú voliči OĽaNO (86 %), SaS (76 %) a Sme rodina (45 %). Z prieskumu vyplýva, že podiel tých, čo si prajú koniec vlády, klesá so stúpajúcim vzdelaním.

Agentúra AKO uskutočnila telefonický prieskum na vzorke tisíc ľudí starších ako 18 rokov v dňoch 7. až 10. júna 2022, čiže ešte pred prelomením veta prezidentky v otázke zvýšenia rodinných prídavkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia