Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júna 2022, 19:56
Čas čítania 1:12
Adam Novosad TASR

USA sa doteraz cítili ako vyslanci Boha na zemi, ale ich svetový poriadok sa skončil, vyhlásil Vladimir Putin na ekonomickom fóre

NEWS PUTIN RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Jednostranný svetový poriadok sa podľa Putina skončil.

Šéf Kremľa Vladimir Putin v piatok na ekonomickom fóre v Petrohrade vyhlásil, že rozhodnutie Moskvy spustiť „špeciálnu vojenskú operáciu“ na Ukrajine bolo ťažké, ale vynútené.

Ruské sily podľa Putina obhajujú práva Ruska a operácia Kremľa je zameraná na ochranu obyvateľov východoukrajinského Donbasu, kde podľa neho prebieha genocída Rusov. Výroky o genocíde však opäť nepodložil žiadnymi dôkazmi. Namiesto toho dodal, že všetky ciele vojenskej operácie budú bezpochyby splnené.

Reakciou na vojnu na Ukrajine EÚ stratila svoju politickú suverenitu, tvrdí šéf Kremľa. Európska únia podľa neho koná tak, ako sa jej diktuje, a škodí obyvateľom členských krajín, podnikom a ekonomike. „Ekonomická blesková vojna voči Rusku od samotného začiatku nemala žiadnu šancu na úspech,“ obhajoval sa Putin.


Spojené štáty obvinil z toho, že „v studenej vojne vyhlásili víťazstvo – rovnako ako Londýn – a následne si začali myslieť, že sú bohmi na planéte Zem, ktorí nemajú žiadne povinnosti, len záujmy“. Jednostranný svetový poriadok sa podľa Putina končí, pretože USA sa doteraz cítili ako „vyslanci Boha na zemi“ a predpokladali, že sankcie Rusko položia, no vraj sa stal opak a ruská ekonomika im uspokojivo odoláva.

Odporúčané
Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami Vlado jazdil na kamióne po sovietskom Rusku: Prostitútky idú aj za fľašu vodky a colníkov sme podplácali salónkami 17. apríla 2024, 12:30

Putin vyhlásil, že ekonomické sankcie viac škodia tomu, kto ich zavádza. Systém sankcií označil za dvojsečnú zbraň. Európska únia podľa neho v ich dôsledku môže prísť o viac než 400 miliárd dolárov.


Západné krajiny podľa Putina zaobchádzajú s ostatnými štátmi ako so svojimi kolóniami a ich obyvateľov považujú za občanov druhej kategórie. Rusko podľa jeho slov bude intenzívnejšie spolupracovať s každým, kto má o spoluprácu záujem, a to napriek tomu, že Západ sa usiluje, aby si vybralo cestu izolácie. Ruský prezident odmietol aj zodpovednosť Ruska za globálnu potravinovú krízu.

Domov
Zdieľať
Diskusia