Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2022, 21:43
Čas čítania 0:45
Daniel Mikolášik

Neučte sa na skúšku, ste moja asistentka. Učiteľ na Trnavskej univerzite chcel študentku odmeniť za pomoc, no zavaril si

NEWS ŠKOLSTVO SLOVENSKO SPRÁVY Z DOMOVA TRNAVA VYSOKÉ ŠKOLY
Uložiť Uložené

Docenta čaká disciplinárny trest.

Docent na Trnavskej univerzite odmeňoval jednu zo študentiek prvého ročníka pedagogickej fakulty čudnými metódami. Za pomoc s mailovou agendou jej sľúbil, že nemusí vyhotoviť požadovaný projekt ani chodiť na skúšku. O praktikách učiteľa informovala TV Markíza.

„Neposielajte mi projekt, čo som napísal, nemusíte ho robiť. Ste moja asistentka, máte v tomto úľavu a neučte sa na skúšku,“ povedal študentke katedry pedagogických štúdií učiteľ počas videohovoru. Desaťminútový záznam sa dostal aj do redakcie Markízy, ktorá na akademickej pôde v Trnave s videom konfrontovala vedenie univerzity, ako aj samotného docenta.

Postup učiteľa je podľa vedenia univerzity hrubým porušením pravidiel. „Mňa tá nahrávka veľmi prekvapila a dosť šokovala. Absolútne sa nestotožňujem, aby sme tolerovali takéto správanie, a určite ho nebudeme tolerovať,“ povedala dekanka fakulty Viera Peterková. Podobný názor má aj rektor univerzity René Bílik, podľa ktorého existujú dôvodné pochybnosti o objektivite hodnotenia.

Učiteľ, ktorý sa previnil, sa za pochybenie ospravedlnil a je pripravený prijať dôsledky. „Človek robí chyby a myslím si, že dostať šancu by mohol každý. Ja si tú chybu uvedomujem, a preto verím, že nájdeme ďalšiu možnosť akejkoľvek spolupráce,“ povedal. Docenta čaká disciplinárny trest. Jeho charakter spresní univerzita v najbližších dňoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia