Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2022, 7:48
Čas čítania 0:37
Ivan Koribanič

VIDEO: Erik Černák nastúpil za Tampu Bay na svoje tretie finále v NHL po sebe. V prvom zápase prehrali po predĺžení proti Coloradu

VIDEO: Erik Černák nastúpil za Tampu Bay na svoje tretie finále v NHL po sebe. V prvom zápase prehrali po predĺžení proti Coloradu
Zdroj: Gettyimages/Bruce Bennett-Staff
ŠPORT ERIK ČERNÁK HOKEJ NHL USA
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Druhý finálový zápas je na programe v sobotu o druhej ráno nášho času. Aj tento zápas odohrá Colorado na domácom štadióne v denverskej Ball Arene.

Colorado Avalanche čakalo 21 rokov na to, aby sa finále Stanleyho pohára vrátilo na ich štadión. Hneď v prvom finálovom zápase dokázali jeho hráči zvíťaziť po predĺžení proti tímu Tampe Bay Lightning, píše Usatoday.

Za Tampu hrá aj slovenský obranca Erik Černák. Tohtoročné finále je preňho a jeho spoluhráčov už tretie v rade. Dva predchádzajúce ročníky dokázal s tímom vyhrať.

Ak by dokázal Černák dvihnúť trofej nad hlavu tretíkrát po sebe, stal by sa suverénne prvým Slovákom v histórii, ktorému sa čosi také podarilo.

Po 60. minútach bol stav stretnutia vyrovnaný – 3 : 3. Rozhodnúť muselo až predĺženie, v ktorom rozhodol produktívny Švéd Andre Burakovsky. Ten počas aktuálnej sezóny nazbieral v 91 zápasoch 67 bodov. Obranca Erik Černák, ktorý odohral tento zápas v 2. formácii, nazbieral v tejto sezóne v 73 zápasoch 14 bodov.

Anketa:
Podarí sa Erikovi Černákovi získať tretí Stanleyho pohár v rade?
Áno.
Nie.
Áno.
74 %
Nie.
26 %

Druhý finálový zápas je na programe v sobotu o druhej ráno nášho času. Aj tento zápas odohrá Colorado na domácom štadióne v denverskej Ball Arene.

Domov
Zdieľať
Diskusia