Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2022 o 6:38
Čas čítania 1:13
Adam Novosad

Vladimir Putin prvýkrát za 10 rokov zrušil reláciu, kde v priamom prenose odpovedal na otázky od telefonujúcich Rusov

NEWS MOSKVA RUSKO RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VLADIMIR PUTIN VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Vladimir Putin nebude odpovedať na zvedavé otázky od bežných Rusov.

Vladimir Putin tento rok nebude odpovedať na zvedavé otázky telefonujúcich Rusov v tradičnej debate, ktorá sa koná už od roku 2001. Šéf Kremľa sa v relácii Priama linka s Vladimirom Putinom snažil navodiť dojem, že naslúcha problémom obyčajných obyvateľov Ruskej federácie, lenže tento rok Moskva reláciu náhle zrušila, informuje News.com.au.

Odkedy sa Putin v roku 2001 stal prezidentom, každý rok okrem rokov 2004 a 2012 odpovedal ruskej verejnosti na desiatky otázok, ktoré mohol položiť ktokoľvek z obyvateľov.

Do relácie zvyčajne ľudia posielali stovky tisíc otázok na všemožné témy, pričom Putin dokázal zodpovedať okolo 70 z nich. Otázky sa v posledných rokoch týkali najmä ekonomiky, infraštruktúry, politiky, ale tento rok by zrejme dominovala téma vojny. Možno aj tento fakt ovplyvnil rozhodnutie ruského vedenia, ktoré sa mohlo obávať návalu otázok či hackerských útokov zo zahraničia.

Odporúčané
Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči Ako podporuje KHL agresiu a propagandu? Majiteľmi klubov sú Putinovi oligarchovia, Slovákom sa tam však páči 29. augusta 2024 o 12:30

Na verejnosti sa po náhlom zrušení relácie s Putinom zintenzívnili špekulácie o zdravotnom stave ruského prezidenta, ktoré podľa viacerých západných spravodajských služieb, ako aj ukrajinskej rozviedky zlyháva.

Putin dokonca údajne trpí rakovinou, ktorá si už vyžiadala niekoľko operačných zákrokov, ale tieto správy nemožno nezávisle overiť. Samotný Putin nikdy zdravotné ťažkosti nepotvrdil. Moskva naďalej tvrdí, že Putin je v dobrej zdravotnej kondícii, netrpí žiadnymi ťažkosťami, a odmieta tvrdenia, že by trpel rakovinou, pre ktorú musí podstupovať operácie. 

Kremeľ pritom minulý týždeň oficiálne oznámil, že relácia Priama linka s Vladimirom Putinom sa bude konať na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade, ktoré sa uskutoční medzi 15. až 18. júnom.

Hovorca ruského prezidenta Dmitrij Peskov skonštatoval, že momentálne nie je známy nový dátum, keď sa séria otázok a odpovedí s ruským prezidentom uskutoční. Pre médiá uviedol len toľko, že relácia „nemôže prebehnúť tento mesiac“.

Domov
Zdieľať
Diskusia