Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. júna 2022, 13:22
Čas čítania 0:41
Adam Novosad

PRIESKUM: Voľby by s viac ako 20 percentami vyhral Pellegrini, Kotlebova ĽSNS je už hlboko pod hranicou zvoliteľnosti

NEWS PREFERENCIE STRÁN PRIESKUM VEREJNEJ MIENKY VOĽBY
Uložiť Uložené

Prieskum verejnej mienky favorizuje na výhru vo voľbách stranu Hlas-SD.

Ak by sa voľby konali v súčasnej situácii, s veľkým náskokom by v nich vyhrala strana Hlas-SD s 20,3 percenta hlasov na čele s Petrom Pellegrinim. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý si agentúrou Focus dala vypracovať televízia Markíza pre reláciu Na telo, v ktorej dnes diskutovali Ján Budaj z OĽaNO a Juraj Blanár zo Smeru-SD. 

Na druhom mieste sa v prieskume preferencií umiestnila strana Smer-SD so 14,9 percenta hlasov a prvú trojku uzatvára SaS s 11,1 percenta. Do parlamentu by sa podľa prieskumu dostalo aj Progresívne Slovensko, ktoré si polepšilo na 9,1 percenta, OĽaNO s 8,1 percenta, Republika so 6,8 percenta, KDH so  6,5 percenta a Sme rodina, ktorá by 5-percentnú hranicu prekonala iba tesne s výsledkom 5,6 percenta.

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 37 mandátov v parlamente, Smer-SD by mal 27, SaS 20 a Progresívne Slovensko 17. OĽaNO by obsadilo v pléne 15 kresiel. Republika a KDH by mali zhodne po 12 postov a Sme rodina by mala 10 kresiel. Hlas, Smer a Republika by spolu mali k dispozícii 76 mandátov.

prieskum
Zdroj: TV Markíza/Reprofoto
prieskum
Zdroj: TV Markíza/Reprofoto
Domov
Zdieľať
Diskusia