Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. júna 2022, 15:58
Čas čítania 1:17
Viktor Kniš

Sulík odpovedá Gyimesimu: Nech si naštuduje fakty, embargo na ropu odsúhlasil premiér Heger

NEWS GYÖRGY GYIMESI RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík upozornil poslanca OĽaNO, že v skutočnosti kritizuje v súvislosti s embargom na ropu nesprávneho človeka.

György Gyimesi dnes vyzval Richarda Sulíka na odstúpenie z postu ministra hospodárstva, pretože vraj vyrokoval nevýhodnú dohodu. Podľa poslanca OĽaNO Sulík nevyužil príležitosť na dohodnutie lepších podmienok pre Slovensko v súvislosti s embargom EÚ na dovoz ruskej ropy a poškodil tak Slovensko.  

Richard Sulík reaguje slovami o tom, že Gyimesi sa pomýlil a v skutočnosti ho kritizuje za chybu, ktorú spravil predseda vlády Eduard Heger, zhodou okolností z rovnakého hnutia. 

„Poslanec György Gyimesi nerozumie problematike. Ak ma kritizuje a vyzýva na odstúpenie, mal by si v prvom rade naštudovať fakty. Embargo odsúhlasil na summite premiér Eduard Heger, takže v konečnom dôsledku Gyimesi kritizuje samotného predsedu vlády,“ odkázal Sulík v oficiálnej reakcii. 

Poukazuje aj na paradoxy a protichodné vyhlásenia Gyimesiho a Igora Matoviča. „Pred pár dňami som bol Igorom Matovičom obvinený, že kopem za Slovnaft, teraz ma obviňuje jeho pravá ruka, že som Slovnaft poškodil. Pozíciu Slovenskej republiky, ktorú zaslalo ministerstvo hospodárstva, som priamo konzultoval s premiérom. Ak bude mať on pocit, že svoju prácu nevykonávam riadne, má možnosť ma odvolať,“ uviedol predseda SaS Richard Sulík.

Poslanec Gyimesi v rozhovore pre Refresher povedal, že Igor Matovič bol lepší premiér, ako je Eduard Heger. Tvrdí tiež, že ak by na to dostal mandát, s Maďarmi by pre Slovensko vyrokoval výhodnejšie dohody, ak ide o cenu pohonných hmôt. 

Anketa:
Komu v tomto spore veríš viac? 
Poslancovi Gyimesimu z OĽaNO
Ministrovi Sulíkovi z SaS
Poslancovi Gyimesimu z OĽaNO
6 %
Ministrovi Sulíkovi z SaS
94 %

Do Sulíka sa po Gyimesiho tlačovke obula aj strana Veroniky Remišovej. Strana Za ľudí nevylúčila, že voči ministrovi hospodárstva Richardovi Sulíkovi  môžu v koalícii vyvodzovať zodpovednosť. Otázka podľa strany bude na stole, ak Sulík nedokáže zabezpečiť stabilné a bezpečné dodávky ropy a plynu. 

Strana Za ľudí poznamenala, že rokovania v súvislosti s dodávkami prebiehali v rámci rezortov strany SaS.

Po tlačovej konferencii svojho kolegu sa ku kritike Sulíka pridal aj Matovičov poslanec Milan Vetrák. Ten sa na Facebooku pýta, či bude predseda strany Sloboda a solidarita niesť hmotnú zodpovednosť za likvidáciu spoločnosti Slovnaft.

Tvrdí, že Sulík urobil „fatálnu chybu“, v dôsledku ktorej príde Slovnaft o 1,5-miliardovú investíciu. 

Domov
Zdieľať
Diskusia