Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. mája 2022, 11:42
Čas čítania 0:20
Viktor Kniš TASR

Maďarské stíhačky naháňali slovenské rogalo, narušilo ich vzdušný priestor

NEWS MAĎARSKO NATO
Uložiť Uložené

Stíhacie lietadlá neodkladne vzlietli, rogalo identifikovali a následne sa vrátili na leteckú základňu v Kecskeméte.

Motorové rogalo zo Slovenska narušilo v sobotu večer vzdušný priestor Maďarska. Vzlietnuť preto museli stíhacie bojové lietadlá JAS 39 Gripen maďarských vzdušných síl. Informuje o tom spravodajca TASR v Budapešti s odvolaním sa na agentúru MTI.


Maďarský rezort obrany spresnil, že poplach vzdušným silám pre neidentifikované lietadlo vyhlásilo spoločné letecké operačné centrum NATO. Pilot klzáka totiž nenadviazal spojenie s civilným riadením letovej prevádzky.


Stíhacie lietadlá neodkladne vzlietli, rogalo identifikovali a následne sa vrátili na leteckú základňu v Kecskeméte. S pilotom klzáka následne nadviazal rádiové spojenie dispečer letovej prevádzky.

Maďarské vojenské lietadlo JAS-39 Gripen, ktoré neplánovane pristálo na košickom letisku v piatok 20. marca 2015 pre poruchu, dnes odletelo z košického letiska. Na snímke bojové lietadlo JAS-39 Gripen odlieta z košického letiska.
Maďarské vojenské lietadlo JAS-39 Gripen, ktoré neplánovane pristálo na košickom letisku v piatok 20. marca 2015 pre poruchu, dnes odletelo z košického letiska. Na snímke bojové lietadlo JAS-39 Gripen odlieta z košického letiska. Zdroj: TASR/František Iván
Domov
Zdieľať
Diskusia