Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
28. mája 2022, 16:00
Čas čítania 0:58
Eduard Starkbauer

iPhone 14 poriadne zdražie, na vine je zmena dodávateľa prednej kamery. Apple však sľubuje ostrejší obraz pri videohovoroch

iPhone 14 poriadne zdražie, na vine je zmena dodávateľa prednej kamery. Apple však sľubuje ostrejší obraz pri videohovoroch
Zdroj: Unsplash/Taan Huyn/volně k užití
TECH APPLE IPHONE
Uložiť Uložené

Záujemcovia o nový iPhone si musia pripraviť aspoň o 100 dolárov viac.

Cena telefónov z budúcoročnej rady iPhone 14 poriadne porastie. Podľa Forbes sa do zvýšenia cien premietne najmä snaha o podstatné zvýšenie kvality predného fotoaparátu. Špecialista na Apple Ming-Chi Kuo v súvislosti s novou sériou telefónov tvrdí, že kalifornská firma mala dlho problémy s dodávateľskými kapacitami z oblasti Šanghaja, v ktorej platil tvrdý lockdown.

Apple v dôsledku výpadku čínskych výrobných kapacít, ale aj ich nižšej kvality, použije na prednú kameru po prvýkrát v histórii zariadenie LG Innotek, ktoré pôvodne plánovali zapracovať až od série iPhone 15. 

Drahší, ale aj lepší predný fotoaparát LG Innotek by mal po prvé obsahovať funkciu automatického zaostrenia a kvalitnejšie prevedenie clony pre pôsobivejšie portréty a ostrejšie videohovory. 

Cena novej prednej kamery pre telefónny iPhone 14 má byť až trojnásobne vyššia ako u predchádzajúcich modelov. Podľa pozorovateľov ide o vôbec najvyšší nárast nákladov za jeden komponent v histórii značky.

Odporúčané
Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) Vyskúšali sme Apple Vision Pro v uliciach Bratislavy: Ľudia si nás fotili a čudovali sa. Oplatí sa za 3 500 eur? (Recenzia) 13. februára 2024, 9:30

Cena modelov iPhone 14 Pro a Pro Max, ktoré prídu o tzv. notch v okolí slúchadla a kamery, by mala na americkom trhu vzrásť o 100 dolárov. iPhone 14 Max bude stáť až o 200 dolárov viac, ako jeho menší historický predchodca iPhone 13 Mini.

Práve vysoká kvalita videohovorov, ktoré sa stali mimoriadne populárne počas pandémie koronavírusu, by mohla byť hlavným argumentov pre kúpu nového iPhone 14. K vybaveniu edície na rok 2023 by mala podľa pozorovateľov pribudnúť aj USB-C konektivita, ktorú už začal Apple pred pár týždňami testovať.

Domov
Zdieľať
Diskusia