Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2022, 17:09
Čas čítania 0:51
Eduard Starkbauer

Muž, ktorý sa na Youtube vyhrážal atentátom na Spišských trhoch, skončil v rukách polície

NEWS POLÍCIA SR
Uložiť Uložené

Meno muža nie je známe. Polícia však ubezpečuje, že sa nevolá Aleš.

Muž, ktorý sa vyhrážal masovou vraždou na Spišských trhoch, je už v rukách polície. Používateľ vystupujúci pod prezývkou Aleš Škotak o plánovanom atentáte na Spiši hovoril vo videu na Youtube. V noci zo štvrtka na piatok ho v rámci akcie s krycím názvom PAS zadržali predstavitelia NAKA v spolupráci s útvarom osobitného určenia Lynx Commando. 

Muž podľa portálu noviny.sk teroristický čin plánoval v súčinnosti s tzv. Osud Gangom, s ktorým okrem výbušnín údajne nakupoval aj zbrane. V texte pod dnes zmazaným videom okrem iného písal: „Neviem prečo, ale gang je moja rodina nijaká mama ani nijaký foter, aby každý vedel, kto pôjde na Spišské trhy 2022 s veľkou pravdepodobnosťou on alebo ak si z tohto sk...ného mesta tak zomrieš, lebo si to zaslúžiš. Hovorím o masovej vražde od začiatku mojej kariéry tento rok sa to zrealizuje.“

Po zadržaní podozrivého vykonali policajti domovú prehliadku, pri ktorej zaistili rozhodujúce digitálne stopy. K zadržaniu osoby prispel odbor kriminálnej polície okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi. 

Odporúčané
Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) Bývalý člen NAKA: Vyhrážali sa nám, že skončíme zakopaní v Karpatoch. Brali sme to však ako súčasť našej práce (Rozhovor) 16. marca 2024, 9:30

Polícia v statuse na Facebooku píše, že hrozba teroristického útoku v súvislosti s výhražnými videami na Youtube je definitívne a jednoznačne odvrátená. Odmietla však uviesť bližšie podrobnosti o identite páchateľa a jeho motiváciách. „V súčasnom štádiu trestného konania nebudeme zverejňovať žiadne ďalšie informácie, no v momente, keď to procesná situácia dovolí, poskytneme viac.

Domov
Zdieľať
Diskusia