Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. mája 2022, 12:07
Čas čítania 0:50
Martin Adam Pavlík

Internetom sa šíria podvodné emaily. Tvária sa, že pochádzajú z Netflixu, predplatitelia môžu prísť o peniaze aj konto

Internetom sa šíria podvodné emaily. Tvária sa, že pochádzajú z Netflixu, predplatitelia môžu prísť o peniaze aj konto
Zdroj: Unsplash/Venti Views/na voľné použitie
ZAUJÍMAVOSTI NETFLIX NEWS PODVOD SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Podvodníci sa v texte snažia oklamať používateľov a píšu, že Netflix sa bližšie nešpecifikované problémy pokúsi vyriešiť, no medzičasom môže zákazník proaktívne aktualizovať svoje platobné údaje, čím ho chcú nalákať na falošný web Netflixu.

Podľa portálu Živé.sk by predplatitelia americkej streamovacej služby Netflix mali byť opatrní, pretože momentálne sa internetom šíria podvodné emailové správy tváriace sa, že pochádzajú práve z Netflixu, s cieľom okradnúť nepozorných používateľov.

Portál upozorňuje, že predplatitelia môžu prísť o peniaze na bankovom účte, ale aj o samotné konto v streamovacej službe. Emaily sú údajne v angličtine, pričom v predmete správy je oznam o tom, že Netflix má problém s platobnými údajmi používateľa.

Netflix reklamy
Ilustračná fotografia. Zdroj: Netflix


Podvodníci sa v texte snažia oklamať používateľov a píšu, že Netflix sa bližšie nešpecifikované problémy pokúsi vyriešiť, no medzičasom môže zákazník proaktívne aktualizovať svoje platobné údaje, čím ho chcú nalákať na falošný web Netflixu.

Živé.sk približuje postup, ktorý pôsobí dôveryhodne a má za cieľ utvrdiť používateľov v tom, že sa nachádzajú na legitímnom webe. Najskôr ich vraj čaká test Recaptcha, aby dokázali, že nejde o bota, následne sú vyzvaní, aby sa prihlásili do svojho konta.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Unsplash/na voľné použitie


Ak návštevník zadá prihlasovacie údaje, po krátkom načítavaní sa mu zobrazí výzva na aktualizáciu informácií o platobnej karte. Portál varuje, že po vložení údajov o platobnej karte podvodníci už majú k dispozícii všetko potrebné na okradnutie používateľa. 

Domov
Zdieľať
Diskusia