Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. apríla 2022, 16:25
Čas čítania 0:48
Daniel Mikolášik

V Šanghaji stavajú okolo budov vysoké zátarasy, aby miestni dodržiavali karanténu. Nové opatrenia ľudí pobúrili

NEWS ČÍNA KORONAVÍRUS SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Úrady v Šanghaji nariadili „tvrdú karanténu“, ktorá však ľudí pobúrila.

V čínskom meste Šanghaj miestne úrady stavajú okolo budov kovové ploty a zátarasy. Tie majú zablokovať bytové domy a malé ulice. Dôvodom je veľké rozšírenie koronavírusu v tejto oblasti. Nové bezpečnostné opatrenia proti šíreniu ochorenia covid-19 však vyvolali verejné pobúrenie, informuje Financial Times

Čína v sobotu zaznamenala 21 796 nových prípadov nakazených koronavírusom, z čoho je 21 058 práve v Šanghaji, a taktiež 39 úmrtí za jeden deň, čo je zatiaľ historické maximum. Vo východnom okrese Pudong úrady nariadili „tvrdú karanténu“. 

Medzi obyvateľmi 25-miliónovej čínskej metropoly sa na sociálnych sieťach šíria fotografie robotníkov v bielych ochranných oblekoch, ktorí stavajú 1,5-metrové zelené ploty okolo budov, aby tak zabránili obyvateľom vychádzať.

Odporúčané
Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul Vlaky tu jazdia cez budovy, autá tankujú na strechách. Čunking je najväčšie mesto sveta, o ktorom si možno nepočul 17. apríla 2024, 9:30

Väčšina ľudí je tak pre obmedzenia uväznená vo svojich bytoch. Aktuálne opatrenia ich pobúrili. V bytových domoch, kde sa preukázala nákaza covidom, zatarasili vchody a pridali malý otvor určený len pre protipandemických pracovníkov.

Čínsky prezident Si Ťin-pching uviedol, že je odhodlaný poraziť vysokoinfekčný variant koronavírusu omikron a nariadil opatrenia, ktoré prakticky odstavili desiatky miest a zasiahli miestnu ekonomiku.

V Číne opäť vyčíňa koronavírus. Ilustračné foto.
V Číne opäť vyčíňa koronavírus. Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP
Domov
Zdieľať
Diskusia