Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Nová Cvernovka.
22. apríla 2022, 10:30
Čas čítania 2:06
refresher team

Viac ako 40 koncertov, hudobníci z celého sveta a párty do ranných hodín. V bratislavskej Novej Cvernovke prebieha SHARPE

Viac ako 40 koncertov, hudobníci z celého sveta a párty do ranných hodín. V bratislavskej Novej Cvernovke prebieha SHARPE
Zdroj: Sharpe/Ondrej Irša
ZAUJÍMAVOSTI FESTIVALY HUDBA KONCERTY UKRAJINA
Uložiť Uložené

Tento rok sa koná 4. ročník medzinárodného hudobného festivalu a konferencie.

Máš vymyslený program na záver týždňa? Od štvrtka 21. apríla sa v Bratislave koná 4. ročník medzinárodného hudobného festivalu a konferencie SHARPE. Až do 23. apríla si môžeš užiť v Novej Cvernovke viac ako 40 koncertov na šiestich pódiách. Festival privíta interpretov a hudobných profesionálov zo 16 krajín. Celé podujatie sa nesie v duchu objavovania novej hudby, ktoré doplní konferencia na témy z hudobného priemyslu. 

Celý festival odštartuje Dystopic Requiem Quartet hudobným dielom Black Angels Song a skladbou Nénia pre Ukrajinu od slovenského skladateľa Miroslava Tótha, ktorá bola nahraná počas tretieho dňa od vypuknutia vojny na Ukrajine. Nénia znamená bolesť nad smrťou či pohrebnú pieseň. Pokračovať sa bude krstom albumu Blurry AF slovenského producenta Isamu Zinga vo forme audiovizuálnej šou za účasti osobností česko-slovenskej scény. 

Koncerty a párty do ranných hodín

Hlavný organizátor LALA Slovak Music Export vytvoril priestor pre najnovšie hudobné projekty a žánre zo Slovenska aj zahraničia. V piatok sa predstavia Amelie Siba (CZ), Shallov. (SK), Dutch Criminal Records (UK), LOTTA (SK), Šajzerbiterlemon (SRB) a mnohí ďalší. Na svoje si prídu aj milovníci techna, projekt Nočná obohatí piatkový program na najtemnejšom pódiu Underground v podobe techna a elektronickej produkcie od tvorcov ako Whithe (SK), Chino (PL), Miklei (UA), NIVVA (CZ) a SHEKUZA (SI). Chýbať nebudú tradičné akustické secret sessions v knižnici.

nová cvernovka, sharpe
Zdroj: Sharpe/Ondrej Irša

Sobotný program vyplnia Italia 90 (UK), Zouj (DE) či Mayberian Sanskülotts (HU) so svojimi koncertmi, z domácich mien sa predstaví The Ills, Tolstoys, Tamara Kramar, Fvck_Kvlt, Nina Kohout, Ivana Mer a ďalší. Koncertmi sa deň nekončí, afterpárty bude až do ranných hodín, pričom o hudbu sa postarajú dídžeji Píla a Kladivo & Motyka. Kompletný harmonogram nájdeš na oficiálnom webe

Viac informácií

Potrebe slobody a Ukrajine sa bude venovať aj konferenčný panel

Konferenčný program je rozdelený na dva dni – v piatok si môžeš pozrieť film Screening: Going Circular. Hovorí o budúcnosti, v ktorej ľudstvo nielen prežíva, ale aj rešpektuje limity našich planetárnych zdrojov. Organizátori pripravili rozhovory s Gordonom Massonom a Robertom Meijerinkom, kľúčovou postavou holandskej hudobnej scény, pred večernými koncertmi sa môžeš stretnúť aj s česko-slovenskými hudobnými profesionálmi. 

V sobotu 23. apríla sa konferencia začne Speed-meetingom so slovinskými agentmi, vydavateľmi, hudobníkmi a organizátormi festivalov a pokračovať bude debatou so Zuzanou Duchnovou v rámci Dňa zeme o vyrovnávaní sa s environmentálnou úzkosťou. Nasledovať bude Listening Session, diskusia (Let’s Festival Again!) festivalových organizátorov o adaptovaní sa na novú sezónu po pandémii a panel (It’s all fun and games, until it’s not) venujúci sa mentálnemu zdraviu.

nová svernovka, sharpe
Zdroj: Sharpe/Martina Juričková

Účastníci workshopu DIY Promo sa budú radiť a diskutovať s Jamesom Thornhillom (Proxy Music, UK) o nízkorozpočtových možnostiach propagácie ich albumu či turné. Po ruskej invázii na Ukrajinu je dôležité rozprávať o tom, prečo nemôžeme a nebudeme mlčať (Whent the guns roar, should muses be silent?) – tejto téme sa budú venovať hudobní profesionáli z Ukrajiny. Záver konferencie bude patriť novým možnostiam zarábania v hudobnom priemysle (How to make money from... wait a minute... Music?).

Vstupenky na festival si môžeš kúpiť v sieti Tootoot. Sú v rôznych variáciách – od 12 € do 35 €, konferenčný Pro-pass máš za 49 €. Aktuálne novinky nájdeš na webe, Instagrame a Facebooku.

Kúp lístok
Podujatie z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia. Hlavným partnerom podujatia je poisťovňa KOOPERATIVA.
Domov
Zdieľať
Diskusia