Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. apríla 2022, 14:40
Čas čítania 0:49
Eduard Starkbauer

Čísla na dresoch tímu amerického futbalu nahradili QR kódy. Fanúšikovia sa vďaka nim dozvedia detaily o hráčoch

Čísla na dresoch tímu amerického futbalu nahradili QR kódy. Fanúšikovia sa vďaka nim dozvedia detaily o hráčoch
Zdroj: Alex Menendez/Getty Images
ŠPORT NFL
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Klub UFC Knights s netradičnou podobou dresu experimentoval už minulú sezónu.

Hráči floridského tímu amerického futbalu UCF Knights si na zápas obliekli dresy, na ktorých namiesto čísel figurovali obrovské QR kódy. Ak si fanúšik z hľadiska kód situovaný pod priezviskom hráča načíta, jeho smartfón otvoril oficiálnu podstránku ligy s osobnými štatistikami. Touto cestou chcel podľa the Verge klub umožniť fanúšikom dozvedieť sa podrobnosti o živote a kariére hráčov univerzitného tímu.

Tím UFC Knights použil upravené dresy počas tréningovo-exhibičného formátu „spring game“. V týchto zápasoch sa hráči univerzitných tímov snažia upútať pozornosť svojimi schopnosťami a zaujať profesionálne tímy, ktoré by ich mohli do budúcnosti angažovať.

Klub o zaujímavej inovácii informoval prostredníctvom videa na Twitteri. V ňom kouč tímu Gus Mazhanh oblečený v tričku s vlastným QR kódom ukazuje ako inovácia funguje. Podľa videa sa zdá, že QR kódy mohli byť počas zápasu zobrazené aj na informačnej obrazovke na štadióne. 

Odporúčané
Striptíz, 400-tisíc krištáľov a občas aj falošné tóny. Usher na Super Bowle predviedol fantastickú šou, no sám by to nezvládol Striptíz, 400-tisíc krištáľov a občas aj falošné tóny. Usher na Super Bowle predviedol fantastickú šou, no sám by to nezvládol 12. februára 2024, 8:09

Je otázne do akej miery ide o upútanie pozornosti a do akej o praktickú pomôcku pre fanúšikov, keďže naskenovanie kódu z hľadiska môže byť v praxi problematické. Tím UCF Knights prišiel s nevšedným nápadom už minulú sezónu, keď si jeho hráči síce obliekli dresy s klasickým číslom, avšak ich priezvisko nahradilo používateľské meno z Twitteru.

Domov
Zdieľať
Diskusia