Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. marca 2022, 18:29
Čas čítania 0:50
Eduard Starkbauer TASR

Opancierovaný Maybach za 600-tisíc mal ruského oligarchu chrániť pred guľkami či výbuchom. Skončil v rukách talianskych úradov

Opancierovaný Maybach za 600-tisíc mal ruského oligarchu chrániť pred guľkami či výbuchom. Skončil v rukách talianskych úradov
Zdroj: Mercedes-Benz
NEWS OLIGARCHIA
Uložiť Uložené

5-tonové monštrum si Ališer Usmanov kúpil v roku 2018.

Talianskej polícii sa v rámci lovu na majetok oligarchov podaril zaujímavý úlovok. Na Sardínii zhabala opancierovaný Mercedes Maybach patriaci oligarchovi Ališerovi Usmanovovi.

Podľa talianskeho denníka Corriere della Sera sa opancierovaná „maximálne bezpečná“ verzia luxusného vozidla v hodnote asi 600 000 eur nachádzala v letovisku Porto Cervo na pobreží Costa Smeralda. 

Mercedes Maybach S650 Guard VR10, ktorý mal svojich pasažierov chrániť pred prípadným útokom strelnými zbraňami či dokonca výbušninami, si Putinov blízky spolupracovník a väčšinový majiteľ spoločnosti Metalloinvest zaobstaral v roku 2018.

Usmanov
Zdroj: TASR/AP

Ališer Usmanov, ktorý je mimochodom aj bývalým akcionárom futbalového klubu Arsenal Londýn, údajne na ostrove vlastní naďalej aj niekoľko nehnuteľností, o ktorých osude zatiaľ talianske úrady neinformovali.

Ruský oligarcha uzbeckého pôvodu, na ktorého uvalila v dôsledku ruskej agresie na Ukrajine sankcie Veľká Británia aj Európska únia, bol počas svojho života v Londýne miestnymi médiami považovaný za jedného z najbohatších ľudí Spojeného kráľovstva. Ališer Usmanov bol podľa vlastných slov na sankcie pripravený a väčšinu svojho majetku i britských nehnuteľností stihol prepísať na iných majiteľov.

Letovisko Porto Cervo je podľa denníka The Guardian obľúbenou destináciou ruských oligarchov. Muži ekonomicky profitujúci z politických väzieb na ruského prezidenta Vladimira Putina však obľubujú aj iné talianske regióny. Začiatkom marca talianska polícia v Ligúrii zhabala jachty, ktoré vlastnili Alexej Mordašov či Putinov blízky spojenec Gennadij Timčenko.

Domov
Zdieľať
Diskusia