Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. marca 2022, 17:36
Čas čítania 1:14
Viktor Kniš

Juraj Krúpa: Putin už vojnu prehral. Blaha je revolucionár z parlamentného bufetu (Videorozhovor)

VIDEO OĽANO
Uložiť Uložené

Podľa poslanca OĽaNO Juraja Krúpu k ozbrojenému konfliktu patrí aj informačná vojna, ktorá bude ešte silnejšia ako doteraz. Ak ide o šíriteľov dezinformácií ako Ľuboš Blaha, poslanec Krúpa si nedáva servítku pred ústa.

V najnovšom pokračovaní diskusnej relácie Face to Face sa Adel Ghannam rozprával s poslancom Národnej rady SR a so šéfom brannobezpečnostného výboru Jurajom Krúpom.

V tomto videorozhovore sa dozvieš:
  • Prečo podľa poslanca OĽaNO už dnes Vladimir Putin prehral a ako dlho môže ešte ozbrojený konflikt trvať.
  • Prečo je Putinova armáda vybavená oveľa horšie, ako sa očakávalo.
  • Či budú aj naďalej „vypínať“ dezinformačné portály.
  • Ako vníma poslanec Krúpa aktivity Facebooku, ktorý neblokuje šíriteľov hoaxov, a ako budú politici proti šíreniu dezinformácií na sociálnych sieťach postupovať.
  • Prečo nazýva Krúpa Blahu revolucionárom z parlamentného bufetu. 

Putin už prehral, hovorí poslanec Krúpa

Poslanec OĽaNO Juraj Krúpa upozorňuje na informačnú vojnu, ktorá sprevádza konflikt na Ukrajine. Súhlasí s tým, že sa ukrajinskej armáde darí úspešne brániť, zároveň odhaduje, že aj keby sa Rusom podarilo obsadiť drvivú časť Ukrajiny, partizánsky boj malých skupín obyvateľstva bude pokračovať.

Nateraz si netrúfa odhadnúť, ako dlho môže ešte ruská okupácia trvať. „Predpokladám, že vzdor Ukrajincov bude dlhý. Aj za pomoci dodávok zbraní budú vzdorovať oveľa dlhšie, čo Rusku spôsobuje značné problémy aj v kontexte sankcií,“ dodáva Krúpa. Vníma, že čím dlhšie sa bude konflikt naťahovať, tým horšie na tom Rusi budú. 

Odporúčané
VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov VOĽBY 2023: Podľa priebežných výsledkov vedie Smer, spočítali už viac ako 60 % hlasov 30. septembra 2023, 7:00

„Putin hrá o všetko, na rovinu môžem povedať, že už prehral. Je vnímaný ako ten, kto vraždí nevinných civilistov – matky, deti, starých ľudí,“ hovorí poslanec Krúpa, ktorý momentálne nevidí jasné východisko, aby ruský prezident ukončil vojnu so zvyškami cti. Je podľa neho len otázkou času, kedy sa to Putinovi zrúti ako domček z karát, ale očakáva skôr dlhší konflikt.

Krúpa zároveň upozorňuje, že ruská armáda je výrazne ovplyvnená korupciou a zároveň propagandou Ruska, ktorej už pravdepodobne uveril aj sám Putin. Ten je podľa poslanca NR SR natoľko izolovaný a obklopený ľuďmi, ktorí z neho profitujú, že nemá kontakt s realitou. 

Poslanec strany OĽaNO v rozhovore porozprával aj o tom, ako vníma vyjadrenia opozičných politikov, ktorí sa stavajú na stranu Ruska. 

Domov
Zdieľať
Diskusia