Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. mája 2022, 18:30
Čas čítania 1:10
Viktor Kniš

Richard Sulík: Ak by sa zvýšili dane, odídeme z vlády (Face to Face)

VIDEO RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Richard Sulík tvrdí, že keď súhlasili s vymenovaním Igora Matoviča za ministra financií, uvedomovali si, že len odsúvajú problémy.

V rozhovore sa dozvieš:
  • Za akých okolností odíde SaS z koalície.
  • Ako vníma Richard Sulík pôsobenie premiéra Eduarda Hegera v aktuálnom konflikte medzi SaS a Matovičom.
  • Prečo je podľa Sulíka zákon o zákaze dúhových vlajok nezmysel.
  • Ako vysvetľuje Matovičovu kritiku, že sa nezúčastňuje na koaličných radách.
  • Či sa Slovensko môže kompletne zbaviť závislosti od ruského plynu a ruskej ropy.
  • Ako sú na tom rokovania s novým investorom, ktorý by mohol na Slovensku vytvoriť viac ako 5-tisíc pracovných miest. 

Richard Sulík tvrdí, že ak by sa jeho strana Sloboda a solidarita rozhodla odísť z vlády v súvislosti s tlakom Igora Matoviča na zvyšovanie daní, automaticky by to neznamenalo predčasné voľby. Upozorňuje, že koalícia by aj naďalej mohla fungovať s menšinou v Národnej rade SR. „Náš odchod by nespôsobil rozpad. Vyššie dane sú pre nás no-go.“

Minister hospodárstva si stojí za svojím vyjadrením o tom, že Igor Matovič má momentálne manickú fázu. V reakcii na otázku, prečo sa takto vyjadruje o koaličnom partnerovi, hovorí, že takéto otázky by bolo dobré klásť odborníkovi z odboru psychiatrie. „Máme tu dostatok psychiatrov, treba sa ich spýtať, ako to hodnotia,“ povedal Sulík s tým, že ide o jeho osobný názor. 

Odporúčané
Richard Sulík: Kto zarába viac, je schopnejší. Odmietam trestať bohatších za ich úspech vyššími daňami (Rozhovor) Richard Sulík: Kto zarába viac, je schopnejší. Odmietam trestať bohatších za ich úspech vyššími daňami (Rozhovor) 23. júla 2023, 14:30

Sulík kritizuje aj spôsob, akým Igor Matovič vytvoril dohodu s extrémistami. „S fašistami sa nevyjednáva a hotovo,“ povedal predseda SaS. Naznačuje, že sa Igor Matovič mohol dohodnúť s ĽSNS, že mu extrémisti zahlasujú za takzvaný protiinflačný balíček výmenou za nový mediálny zákon, ktorý by prikazoval televíziám, koho majú volať do politických diskusií. Richard Sulík upozorňuje aj na nezmyselnosť návrhu poslancov Gymesiho a Tarabu, ktorí chcú zakázať možnosť vyvesiť dúhovú vlajku na budovách štátnych inštitúcií. 

Šéf rezortu hospodárstva zatiaľ nechce špecifikovať, akú investíciu chystá Slovensko pri Košiciach, tvrdí však, že ak rokovania klapnú, na východe pribudne viac ako 5-tisíc pracovných miest. 

Domov
Zdieľať
Diskusia