Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. februára 2022, 20:30
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Ivan Korčok vo Face to Face: Odveta Putinovi musí prísť (Rozhovor)

VIDEO IVAN KORČOK RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT
Uložiť Uložené

Najnovším hosťom v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom bol minister zahraničných vecí Ivan Korčok.

V exkluzívnom rozhovore pre Refresher hovoril aj o možnej utečeneckej vlne, ktorá na Slovensko s veľkou pravdepodobnosťou čoskoro príde.

V tomto videu sa dozvieš:
  • Čo sa bude podľa Korčoka diať v najbližších dňoch.
  • Či je Slovensko pripravené na utečeneckú vlnu.
  • Viac o sankciách proti Rusku.
  • Ako musel riešiť diplomatický škandál s oblievaním ukrajinskej vlajky.

Minister zahraničných vecí Ivan Korčok naznačuje, že dnes je prakticky nemožné odhadnúť, aký bude ďalší postup Kremľa, ak ide o inváziu na Ukrajine. Podobne ako všetci predstavitelia európskych krajín, aj on odsudzuje obsadenie východnej časti Ukrajiny ruskými vojskami. Vladimir Putin si v posledných hodinách prisvojil územia ovládané separatistami, čím porušil medzinárodné dohody. 

Ivan Korčok tvrdí, že v tejto súvislosti musí Európska únia zareagovať tvrdo. V rozhovore pre Refresher hovoril aj o možnej utečeneckej vlne, ktorá na Slovensko s veľkou pravdepodobnosťou príde, ak bude ruská agresia pokračovať. Tvrdí, že si uvedomuje neochotu koaličných partnerov pomáhať utečencom. 

Odporúčané
Veľký rozhovor s Ivanom Korčokom: Hovoriť Ukrajincom, aby sa vzdali, je pokrytecké a zbabelé Veľký rozhovor s Ivanom Korčokom: Hovoriť Ukrajincom, aby sa vzdali, je pokrytecké a zbabelé 26. februára 2024, 16:30

V rozhovore Korčok Refresheru opísal, ako musel riešiť na diplomatickej úrovni, keď extrémistickí poslanci v Národnej rade SR vyliali vodu na ukrajinskú vlajku. 

Domov
Zdieľať
Diskusia