Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
3. novembra 2022, 19:00
Čas čítania 0:45

Novinár Vagovič o Fúkačovi v novej knihe: Nekomentujem, či to je Kaliňák (Videorozhovor)

Kategória:
Video
Uložiť Uložené

S novinárom Marekom Vagovičom sme sa rozprávali o jeho novej knihe Padreho klan. Ako sám hovorí, ide o investigatívu s prvkami fikcie.

Najnovším hosťom v diskusnej relácii Face to Face s Adelom Ghannamom je publicista a spisovateľ Marek Vagovič. V týchto dňoch vydáva knihu Padreho klan, v ktorej opisuje aj udalosti nápadne sa podobajúce na realitu okolo kauzy Očistec. 

V tomto videorozhovore sa dozvieš:
  • Prečo v knihe používa prezývky ako Fúkač, Mangalica alebo Šéf.
  • Prečo knihu píše v čase, keď nie je rozhodnuté v kauze Očistec.
  • Z akých zdrojov Marek Vagovič v knihe čerpal.
  • O akej téme chystá ďalšiu knihu.

Po investigatívnej sérii o Robertovi Ficovi s názvom Vlastnou hlavou vydáva Marek Vagovič ďalšiu knihu, tentoraz ide podľa jeho slov o investigatívnu fikciu. Takto opisuje žáner, v ktorom je síce 99 % informácií založených na skutočnostiach, ale predsa v nich nechce priamo konkrétne osoby spájať s trestnou činnosťou. V našom rozhovore vysvetľuje, prečo politikom a oligarchom dáva pseudonymy ako Fúkač, Šéf alebo Padre.

Marek Vagovič v knihe opisuje aj postavu generálneho prokurátora, o ktorej naznačuje, že berie úplatky.

Podľa svojich slov sa pri tvorbe knihy opieral o výpovede rôznych zdrojov z prostredia polície, ale aj svedkov, ktorí nechceli byť menovaní. Tvrdí, že informácie do knihy automaticky nepreberal, ale vyhodnocoval ich v kontexte.

Domov
Zdieľať
Diskusia