Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. marca 2022, 22:09
Čas čítania 0:30
Kamila Šebestová

VIDEO: Takto to vyzerá na hlavnej stanici v Bratislave. Utečenci sú vyčerpaní, dobrovoľníci potrebujú posily a zdravotníkov

REFRESHER CHARKOV RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT UTEČENCI VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Dnes sme sa boli pozrieť na to, ako dobrovoľníci pomáhajú utečencom na hlavnej stanici v Bratislave. Zistili sme, že by pomoci potrebovali oveľa viac.

Na hlavnej stanici je niekoľko dobrovoľníkov z mestského terénneho tímu, ktorí utečencom pomáhajú. Dopĺňajú ich ľudia z neziskových organizácií. Pomáha aj brat Marius Dismas z občianskeho združenia STOPA. Na stanici je už tretí deň a tvrdí, že dobrovoľníci potrebujú posily. 

„V sobotu začali chodiť prví utečenci, ktorí boli ešte v dobrom fyzickom stave. Dnes už chodia ľudia, ktorí majú doráňané nohy, lebo boli piaty deň na cestách,“ hovorí dobrovoľník. 

Utečenci z Charkova, s ktorými sme sa rozprávali, sú vyčerpaní. Na Slovensko cestovali niekoľko dní. Je medzi nimi veľa medzinárodných študentov, niektorí majú sotva 18 rokov. Dobrovoľníci upozorňujú na to, že na stanici chýbajú zdravotníci, ktorí by im pomáhali. Taktiež by mal štát podľa nich zabezpečiť na stanici jedlo a pitie. Viac o situácii sa dozvieš v našej videoreportáži. 

Domov
Zdieľať
Diskusia