Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2022, 17:35
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Refresher a ďalšie slovenské médiá sú pod útokom hackerov, vraj chcú zastaviť „mainstreamovú propagandu“

NEWS RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Viaceré redakcie dnes bojujú s útokmi.

Viaceré slovenské redakcie sú dnes pod útokom hackerov. Podľa našich informácií útočia na Refresher, Denník N, Aktuality, Startitup a takisto web občianskej iniciatívy Konšpirátori.sk, ktorý publikuje správy o hybridnej vojne a dezinformáciách, ktoré sa šíria na Slovensku. Hackeri blokujú aj českú redakciu iDnes či Českú televíziu a niekoľko ďalších dôveryhodných webov.

Snaha odstaviť spravodajské servery na Slovensku.
Snaha odstaviť spravodajské servery na Slovensku. Zdroj: Refresher

Útoky prichádzajú v sobotu len krátko po tom, čo redakcia informovala o aktualizovanom policajnom zozname pochybných zdrojov a dezinformačných webov. Patrí medzi ne napríklad účet Martina Jakubca alebo televízia Jánošík. Polícia vyzýva ľudí, aby informáciám z týchto webov neverili.

„Sledujte celoštátne médiá a vyjadrenie oficiálnych orgánov a najvyšších predstaviteľov SR,“ upozorňuje ľudí polícia. „Neverte žiadnym informáciám, ktoré publikujú ruské médiá, a nahlasujte proruskú propagandu priamo na Facebooku,“ odporúčajú policajti. Kompletný zoznam dezinformačných webov, na ktoré si treba dať pozor, nájdeš v našom článku

Odporúčané
Polícia vydala zoznam proruských webov a „užitočných idiotov“. Manipulujú s informáciami, neverte im, upozorňuje štát Polícia vydala zoznam proruských webov a „užitočných idiotov“. Manipulujú s informáciami, neverte im, upozorňuje štát 26. februára 2022, 10:54

Pred možnými ruskými kybernetickými útokmi dnes varovala polícia. Rusko môže podľa nej začať útoky na individuálne účty, ale aj účty rôznych štátnych inštitúcií, médií a iných organizácií.

Súčasnú situáciu monitorujeme naživo, všetky aktuality o vojne na Ukrajine nájdeš na Refresheri na jednom mieste.

Domov
Zdieľať
Diskusia