Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. februára 2022, 16:53
Čas čítania 0:53
Kamila Šebestová Ivan Koribanič

Ruské tajné služby môžu spustiť online útoky na obyvateľov Slovenska. Polícia radí, ako im môžeš predísť

NEWS HRANICE RUSKO-UKRAJINSKÝ KONFLIKT VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Podľa polície môže Rusko útočiť na individuálne účty, ale aj účty rôznych štátnych inštitúcií, médií a iných organizácií.

Ruské tajné sily môžu na obyvateľov Slovenska zaútočiť online, varuje polícia. Rusko môže podľa nich začať útoky na individuálne účty, ale aj účty rôznych štátnych inštitúcií, médií a iných organizácií.

„V súvislosti s vojnou na Ukrajine prebieha naďalej dezinformačná vojna, prostredníctvom ktorej sa Ruská federácia pokúša ovplyvniť vnímanie reality u občanov Slovenskej republiky,“ informuje polícia SR. 

Na Facebooku radí ľuďom, ako predísť kybernetickým útokom zo strany Ruska. Rady Policajného zboru sme pre teba zhrnuli v sivom boxe. 

1. Preverte si, od koho vám prišla správa alebo e-mail, či má odosielateľova adresa/meno autentickú podobu, či neprehodil jedno písmeno a podobne.

2. Nikdy neklikajte na www odkazy od neznámych odosielateľov.

3. Ak vás aj váš priateľ nabáda a tlačí na to, aby ste klikni na odkaz, ktorý vám poslal, buďte obozretní – hekeri možno napadli jeho konto a zavírusený odkaz posielajú v priateľovom mene.

4. Všade tam, kde je to možné, používajte dvojfaktorové overenie pri prihlasovaní. To znamená, že po zadaní e-mailovej adresy a hesla budete aplikáciou vyzvaní na zadanie kódu, ktorý vám príde na vaše telefónne číslo.

5. Ak spravujete stránky na Facebooku, administrátorské práva udeľujte čo najmenšiemu počtu ľudí a nech všetci z nich majú zapnutú dvojfaktorovú autentifikáciu.

6. Ak ste zamestnancom firmy/inštitúcie s právom posielať finančné prostriedky, opakovane si overte pravosť faktúry a pravosť odosielateľa.

7. Sledujte našich kolegov pre viac informácií o dezinformáciách na Hoaxy a podvody – Polícia SR.
Domov
Zdieľať
Diskusia