Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. februára 2022, 11:58
Čas čítania 1:15
Viktor Kniš

Prokurátor zdieľal útoky na Hegera a Matoviča, Ficove tlačovky a homofóbne vtipy. Teraz tvrdí, že mu niekto hackol Facebook

NEWS GENERÁLNA PROKURATÚRA ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Námestník prokurátorov Emil Poprac sa na Facebooku nespráva nestranne, ako mu ukladá etický kódex. Pár dní po publikovaní článku o jeho aktivitách zverejňuje nejasné vysvetlenie.

Námestník prokurátora z Krajskej prokuratúry v Bratislave zdieľa na svojom osobnom facebookovom profile príspevky podporujúce politickú stranu Smer-SD a jej aktivity. Upozornil na to Denník N, ktorý zverejnil aj sériu screenshotov zdieľaných príspevkov. Emil Poprac rozširuje napríklad tlačovky lídra opozície Roberta Fica, ktorý útočí na vyšetrovateľov NAKA a naznačuje manipulovanie vyšetrovaní.

Okrem toho zdieľa námestník Poprac pochybné stránky, ktoré útočia na koalíciu vrátane premiéra Eduarda Hegera a ministra financií Igora Matoviča. Veľkú podporu vyjadruje Poprac generálnemu prokurátorovi Marošovi Žilinkovi. Zabáva sa na sexistických vtipoch a šíri príspevok útočiaci na reklamu spoločnosti Dedoles. Námestník prokurátora na Facebooku okrem iného zdieľal hlášku: „Niekedy je lepšie sa dobre ožrať než sa blbo zamilovať.“

Denník N čitateľov na zvláštnu aktivitu Emila Popraca upozornil ešte v pondelok, po dvoch dňoch prišla aj neoficiálna odpoveď. 

Námestník tvrdí, že mu niekto hackol Facebook a príspevky zdieľal bez jeho vedomia. „Na základe článku M. Tódovej som si preveril aktivitu na mojom FB profile, pričom som zistil, že sa opakovane niekto iný ako ja prihlasoval z neznámych zariadení do môjho FB profilu minimálne v posledných dvoch rokoch,“ tvrdí Poprac. Dodal, že keď si v posledných dvoch rokoch s niekým cez Facebook písal, vôbec to nemusel byť on. 

Odporúčané
Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby Politológ Jakub Švec: Koalícia PS – Hlas – KDH – SaS by znamenala do roka a do dňa predčasné voľby 5. októbra 2023, 20:00

Novinárka Tódová mu zo žartu odpovedala, že ak je to tentoraz naozaj on, tak nech toto stanovisko pošle novinárom aj oficiálnou formou, aby si mohli byť istí, že sa opäť neozýva hacker. 

Emil Poprac v minulosti napríklad vyhlasoval, že orgány činné v trestnom konaní predčasne zastavili vyšetrovanie vo veci previerky Daniela Lipšica. Riešil aj viacero káuz, ktoré sa týkali tzv. vojny v polícii. 

Denník N v tejto súvislosti upozorňuje na kódex prokurátorov, ktorým sa musia riadiť. Ten tvrdí, že prokurátor sa musí zdržať „vyjadrovania názorov, ktoré by mohli ovplyvniť jeho nestrannosť, či už prostredníctvom masovokomunikačných prostriedkov, písomných prejavov, alebo verejných vystúpení“. Zároveň sa nemôže zúčastňovať na politickej činnosti, musí byť nestranný, vystupovať profesionálne, zodpovedne a byť bezúhonný. 

Domov
Zdieľať
Diskusia