Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
22. februára 2022, 12:43
Čas čítania 1:25
Ivan Koribanič

Hráči Slovana Bratislava pozvali celý sektor C na 500 pív. Zadarmo si ich budú môcť objednať počas derby s Trnavou

Hráči Slovana Bratislava pozvali celý sektor C na 500 pív. Zadarmo si ich budú môcť objednať počas derby s Trnavou
Zdroj: Facebook/ŠKSlovanBratislava, TASR/Dano Veselský
ŠPORT FUTBAL ŠK SLOVAN BRATISLAVA SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Fanúšikovia Slovana pri góloch týchto hráčov kričali „Jaba platí pivo“ a „Ivan platí pivo“. Táto reakcia mala byť odkazom práve na ich prvé góly za klub.

ŠK Slovan Bratislava odohrá v sobotu svoj posledný zápas v rámci základnej časti Fortuna ligy. Na domácom štadióne privíta Spartak Trnava. Ako píše Slovan na svojom facebookovom profile, bude to trochu iný zápas. Hráči Jaba Kankava a Ivan Šaponjić zaplatia fanúšikom v sektore C 500 pív.

Dôvodom sú udalosti počas zápasu Slovana so Senicou. V ňom belasí zvíťazili 5 : 0. Po jednom góle strelili Jaba Kankava a Ivan Šaponjić. Pre oboch šlo o prvé zásahy v drese Slovana. V prípade Šaponjića to bol dokonca prvý gól v prvom zápase.

Fanúšikovia Slovana pri góloch týchto hráčov kričali „Jaba platí pivo“ a „Ivan platí pivo“. Táto reakcia mala byť odkazom práve na ich prvé góly za klub. „Jaba Kankava poprosil spoluhráčov, aby mu preložili, čo vlastne ľudia z tribún naňho kričali. Ak by ste chceli krátku charakteristiku, tak Jaba je typickým príkladom človeka, za ktorého hovoria viac činy než slová. Toto tvrdenie potvrdzuje na ihrisku i mimo neho,“ píše klub.


Ten ďalej píše, že Kankava vzal túto narážku od fanúšikov vážne. Na jednom z tréningov oslovil tímového manažéra, ktorý vybavuje požiadavky hráčov. „Jaba Kankava ho oslovil s tým, či by mohol našich fanúšikov naozaj pozvať na pivo.“

Pridal sa k nemu aj Ivan Šaponjić, fanúšikov teda pozvali na pivo spoločne. Fanúšikom počas zápasu s Trnavou bude stačiť, ak sa v bufete preukážu lístkom zo sektora C.

„Keď sme na chalanov kričali, aby zaplatili pivo, tak sme to mysleli skôr zo srandy. Prišlo to úplne spontánne, tešili sme sa, že obaja dali svoje prvé góly za Slovan. V prvej chvíli by nám nenapadlo, že na to takto zareagujú. O to viac sa však tešíme. Dali najavo, ako im záleží na vzťahu s nami. Za pozvanie na pivo im ďakujeme,“ odkázal líder kotla v C-sektore.

Slovan Bratislava odohral posledný zápas proti Spartaku Trnava 17. októbra 2021. Hráči však stihli odohrať iba úvodných 15 minút. Vtedy sa medzi sebou začali biť ultras fanúšikovia oboch klubov.

Rozhodca Glova musel po dlhom čakaní zápas predčasne ukončiť. Fanúšikov Slovana zo štadióna vyviedla polícia.

Disciplinárna komisia napokon určila za kontumačného víťaza (3 : 0) Slovan Bratislava. Oba kluby sa nevyhli ani finančným pokutám a ani zákazu pre fanúšikov daných klubov vycestovať na ich vzájomné zápasy.

Domov
Zdieľať
Diskusia