Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. februára 2022, 22:59
Čas čítania 1:22
Martin Mičuda

Legendárny Love Wagon sa vráti na scénu v novodobej elektrickej podobe, premiéra bude čoskoro

Legendárny Love Wagon sa vráti na scénu v novodobej elektrickej podobe, premiéra bude čoskoro
Zdroj: Volkswagen
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY ELEKTROMOBILY VOLKSWAGEN
Uložiť Uložené

ID.Buzz sa ako čisto elektrická alternatíva zaradí k novému Multivanu T7.

Keď Volkswagen už v roku 2017 ukázal elektrický koncept ID.Buzz, zástupcovia značky hlásili, že sa pozeráme na takmer hotové dizajnové stvárnenie chystaného elektrického vanu. Ten má byť akýmsi duchovným nástupcom legendárneho modelu, ktorý sa svojho času preslávil v rôznych vyhotoveniach pod označeniami Bus, Samba Bus, Bulli či Love Wagon. Vzhľadom na to, že Nemci túto novinku odhalia už v najbližšom období, na svet púšťajú prvé oficiálne fotografie a informácie.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Zatiaľ sa síce stále pozeráme na exemplár s tradične maskovacou fóliou, ale pod ňou sa nachádza sériové vyhotovenie, ktorého tvary si už teraz vieme veľmi dobre predstaviť. Ako pritom naznačuje už samotné označenie, elektrický van sa zaradí do nového modelového radu k súrodeneckým modelom ID.3, ID.4 a ID.5. Podľa ich vzoru teda dostane oblé tvary, krátke previsy alebo navzájom prepojené špičkové svetlomety iQ.Light Matrix-LED, ktoré majú evokovať ľudské oči. 

Volkswagen, ID.Buzz,
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen prezrádza, že novinka bude v základnom vyhotovení merať 4 712 × 1 985 × 1 937 milimetrov, pričom rázvor náprav má takmer 3 metre. Na trh príde ako klasické osobné vyhotovenie ID.Buzz, tak aj úžitková verzia ID.Buzz Cargo s nákladným priestorom 3,9 m3. Predpokladá sa, že skôr či neskôr príde aj predĺžená verzia. Na výber budú 18 až 21" disky kolies.

ID.Buzz sa ako čisto elektrická alternatíva zaradí k novému Multivanu T7 a jeho starej generácii, ktorá sa súčasne ponúka v inovovanej podobe s dodatkom T6.1. Vieme už aj to, že elektromobil bude stáť na modulárnej platforme MEB, pričom v úvode na trh príde vo verzii s výhradne zadným elektromotorom. Ten ponúkne výkon 150 kW/204 koní a 310 Nm, pričom akumulátor v podlahe ponúkne kapacitu 82 kWh (využiteľných 77). Dojazd nám zatiaľ Volkswagen nešpecifikuje, ale vieme, že toto vyhotovenie bude mať maximálnu rýchlosť len 145 km/h.

Odporúčané
Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? 16. februára 2022, 9:30

Neskôr by podľa vzoru súčasných modelov ID mala ponuku rozšíriť aj verzia s elektromotorom na každej náprave. Aj ID.Buzz tak v silnejšom vyhotovení ponúkne približne 220 kW/229 koní a 459 Nm. Automobilka vyzdvihuje perfektnú obratnosť – polomer otáčania je len cca 11 metrov. K slávnostnému odhaleniu dôjde 9. marca, prvé kusy by sa k zákazníkom mali dostať ešte v prvej polovici roka.

Volkswagen, ID.Buzz,Volkswagen, ID.Buzz,Volkswagen, ID.Buzz,Volkswagen, ID.Buzz,
Zobraziť galériu
(11)
Domov
Zdieľať
Diskusia