Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2022, 19:33
Čas čítania 0:42
Tímea Krauszová

Fínskemu bežcovi na lyžiach počas pretekov zamrzol penis. Najviac to bolelo, keď sa začal znovu ohrievať, hovorí

Fínskemu bežcovi na lyžiach počas pretekov zamrzol penis. Najviac to bolelo, keď sa začal znovu ohrievať, hovorí
Zdroj: Getty Images/Maja Hitij
ŠPORT ZOH 2022
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Už druhýkrát utrpel Remi Lindholm omrzliny na penise.

Fínskemu bežcovi na lyžiach Remimu Lindholmovi počas 50 km pretekov v Pekingu zamrzol penis. Podľa denníka The Guardian síce už na začiatku rozhodli trať skrátiť len na 30 km, no Fínovi to v zranení nepomohlo. Na konci trate potreboval vrecúško na zahriatie.

76 minút v mrazivom vetre

Lindholm dorazil do cieľa po necelých 76 minútach. Mrazivý vietor mu však zamrazil prirodzenie, pričom Lindholm podobné zranenie utrpel aj minulý rok vo fínskom meste Ruka.

„Môžete hádať, ktorá časť tela bola trochu zamrznutá, keď som dokončil preteky... Bola to najhoršia súťaž, na akej som sa kedy zúčastnil,“ povedal fínskym médiám. Podľa jeho slov sa sústredil len na to, aby sa cez to prebojoval.

Organizátori sa obávali práve omrzlín, čo je dôvod, prečo trať skrátili o 20 kilometrov. Tenké overaly a spodné oblečenie, ktoré mali na sebe súťažiaci, spolu s rukavicami či čiapkami jednoducho v mrazivom počasí neposkytovali dostatočnú ochranu.

Lindholm hneď po príchode do cieľa zháňal ohrievací balíček, ktorý si priložil k zamrznutej časti. „Keď sa začali (zamrznuté časti) ohrievať, bolesť bola neznesiteľná,“ dodal. V celkovom poradí skončil na 28. mieste.

Domov
Zdieľať
Diskusia