Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. februára 2022, 9:53
Čas čítania 1:04
Eduard Starkbauer

Francúz chcel svoje deti odtrhnúť od mobilov, omylom vypol internet celej obci

Francúz chcel svoje deti odtrhnúť od mobilov, omylom vypol internet celej obci
Zdroj: Unsplash/Sara Kurfess/volně k užití
NEWS MOBILNÍ OPERÁTORI MOBILY
Uložiť Uložené

Používanie rušičiek vĺn civilistami je vo Francúzsku zakázané.

Otec rodiny žijúcej vo francúzskej prímorskej obci Messanges chcel, aby jeho deti nechodili v noci na internet. Rozhodol sa ho preto vypnúť. Omylom sa mu to však podarilo v celej obci, a to rovno na niekoľko dní. Muž sa totiž neuspokojil s vypnutím wi-fi routera či so zhabaním telefónov detí a použil silnú rušičku vĺn. Podľa France Bleu mu teraz hrozí mimoriadne prísny trest.

Obvinenie muža vychádza z vyšetrovania francúzskej frekvenčnej agentúry (ANFR), ktorú upozornil zamestnanec mobilného operátora, keď si uprostred noci všimol, že anténa v prímorskom mestečku s asi tisíckou obyvateľov vôbec nefunguje.

Vyslaný technik z frekvenčnej agentúry vďaka rádiovému zameriavaču v obci identifikoval dom, ktorý mohol za rušenie vĺn. Jeho majiteľ, otec dvoch detí, sa po konfrontácii ihneď priznal k použitiu rušičky schopnej narúšať mobilný aj internetový signál.

Odporúčané
Ochráň svoj smartfón sklom, ktoré môžeš aplikovať až 200-krát. Takto ho nalepíš bezchybne (NÁVOD) Ochráň svoj smartfón sklom, ktoré môžeš aplikovať až 200-krát. Takto ho nalepíš bezchybne (NÁVOD) 12. apríla 2024, 15:58

Podľa vlastných slov si ho zakúpil, keď chcel svoje „závislé“ deti odnaučiť tráviť čas na sociálnych sieťach. Muž vraj netušil, že dosah rušičky výrazne presahuje hranice jeho pozemku. 

Francúzska frekvenčná agentúra uvádza, že rušičky vĺn sú na území Francúzska prísne zakázané. Mužovi za nevydarený pokus odtrhnúť svoje deti od internetu hrozí podľa francúzskej legislatívy a už aj na základe predvolania súdu v meste Dax pokuta 30 000 eur a trest odňatia slobody na 6 mesiacov. Zatiaľ musel uhradiť len poplatok za zásah technika frekvenčnej agentúry vo výške 450 eur.

Domov
Zdieľať
Diskusia