Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. februára 2022, 12:15
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Nové Porsche Macan T s 2-litrovým motorom chce docieliť ľahkosť a nefalšovaný zážitok z jazdy

Nové Porsche Macan T s 2-litrovým motorom chce docieliť ľahkosť a nefalšovaný zážitok z jazdy
Zdroj: Porsche
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY PORSCHE
Uložiť Uložené

Označenie Touring má pri modeli Macan premiéru.

Už od 60. rokov automobilka Porsche privádza na svet verzie pod označením T/Touring, ktorými neprahne primárne po veľkoobjemových motoroch či vysokých výkonoch, ale po nefalšovaných športových vlastnostiach z jazdy. Doteraz sa písmeno T symbolizujúce označenie Touring nachádzalo výhradne na 2-dverových modeloch 718 a 911, no dnešným dňom sa to mení. Nemecký výrobca totiž práve predstavil nový Macan T.

Odporúčané
EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? EQS nás v teste opantalo luxusom a technológiami, dala však pýcha značky uvádzaný dojazd až 770 km? 14. februára 2022, 16:30

Pointou novej verzie je opäť predovšetkým základná technika, ktorá má zaručiť slušnú dynamiku, no zároveň čo najviac zredukovať váhu.

Pod prednou kapotou teda nečakaj osemvalec či šesťvalec, pretože o pohon Macanu T sa stará 2-litrový benzínový štvorvalec s výkonom 195 kW/265 koní a krútiacim momentom 400 Nm. Agregát je spárovaný so 7-stupňovou automatickou prevodovkou PDK a silu posiela na všetky štyri kolesá.

Ako uvádza Porsche, štvorvalec znížil zaťaženie na prednej náprave o takmer 59 kilogramov.

Porsche, Macan T,
Zdroj: Porsche

Novinka má pevnejšie stabilizátory, je o 15 milimetrov nižšie k zemi a je osadená klasickými oceľovými pružinami, ktoré sa však hrdia aktívnym nastavením v rámci tradičnej funkcie PASM (Porsche Active Suspension Management).

Zákazník však môže siahnuť aj po adaptívnom vzduchovom podvozku, ktorý bol doteraz k dispozícii len pre 6- alebo 8-valcové verzie. Macan T dokáže uháňať rýchlosťou 232 km/h a z pokoja sa na rýchlosť 100 km/h dostane za 6,2 sekundy.

Odporúčané
Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? Test Audi e-tron S: posadili sme sa za volant Audi s tromi motormi. V čom má navrch oproti konkurencii? 16. februára 2022, 9:30

Poznávacím optickým znakom novinky je masívna maska v čiernej farbe, ďalej kryty spätných zrkadiel, bočné okenné lišty či ochranný prvok v spodnej časti dverí v rovnako tmavom vyhotovení.

Štandardom sú 20" čierne disky a prekvapivo aj štvorica koncoviek výfuku. V kokpite Porsche upriamuje pozornosť najmä na elektricky ovládané športové sedadlá a špecifické prešívanie.

Porsche, Macan T,Porsche, Macan T,Porsche, Macan T,Porsche, Macan T,
Zobraziť galériu
(7)
Domov
Zdieľať
Diskusia